Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Brooklyn Brew Shop brouw nu tweeŽnhalve week aan het gisten... wanneer bottelen?  (gelezen 307 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Hans E. Pans

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 57
  • Land: nl
  • Blah blah en bier
Mijn Brooklyn pakket (gekocht bij de Hema) staat nu tweeŽnhalve week (niet-temperatuurgecontroleerd) op fles. Eerste paar dagen zeer heftige gisting (blow-off) en nu al een week of twee rustig bezig. Nog steeds stijgen er minuscule mini-belletjes op, af en toe een wit vlokje dat naar de oppervlakte stijgt en dan weer daalt. Betekent dit dat er nog voldoende gistactiviteiten zijn en ik nog moet wachten, of kan ik een dezer dagen bottelen. In de handleiding staat: bottelen na twee weken. Dat is al voorbij. Wacht ik beter nog tot zaterdag? Als ik nu bottel, riskeer ik dan bierbommetjes?

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline KarmeFrank

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 79
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Ik ben ook met dit pakket ooit begonnen. Die van mij had ook nog wat lichte activiteit en die heb ik gewoon volgens het boekje gebotteld en geen enkel probleem.
Mocht er nog veel koolzuur opborrelen zou ik nog een paar dagen wachten. Mocht het brouwen je bevallen denk dan als eerste aanschat aan een hydro of refractometer

Offline Hans E. Pans

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 57
  • Land: nl
  • Blah blah en bier
Uit een micro-pakket van Arsegan (nooit gebruikt) heb ik nog een SG meter, alleen was het verlies van wort in verhouding met het kleine beetje bier in het Brooklyn pakket (3,6 liter) reden om geen monsters te nemen ;) Dom misschien...
Omdat ik microbatches wil brouwen, bestelde ik een refractometer via ebay, maar die is al weken onderweg vanuit Hong Kong.

Maarrr... leverde het Brooklyn experiment uiteindelijk een drinkbaar bier op? Benieuwd!

Offline KarmeFrank

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 79
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Uit een micro-pakket van Arsegan (nooit gebruikt) heb ik nog een SG meter, alleen was het verlies van wort in verhouding met het kleine beetje bier in het Brooklyn pakket (3,6 liter) reden om geen monsters te nemen ;) Dom misschien...
Omdat ik microbatches wil brouwen, bestelde ik een refractometer via ebay, maar die is al weken onderweg vanuit Hong Kong.

Maarrr... leverde het Brooklyn experiment uiteindelijk een drinkbaar bier op? Benieuwd!

Het resultaat, een Belgisch blond bier, was uitermate acceptabel. Zelfs op de Brouwvereniging stonden ze versteld dat mijn allereerste brouwsel zo drinkbaar was alhoewel iets te zoet voor sommigen

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 30.535
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Het resultaat, een Belgisch blond bier, was uitermate acceptabel. Zelfs op de Brouwvereniging stonden ze versteld dat mijn allereerste brouwsel zo drinkbaar was alhoewel iets te zoet voor sommigen

Met die pakketten kun je een prima brouwen. Om het bier wat meer doordrinkbaar te maken kun je een volgende keer suiker toevoegen tijdens het koken van het wort.

Tags: