Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Alwr Guinness...  (gelezen 3171 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Online BrouwMark

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 558
  • Land: nl
  • Huisbrouwerij Bestenasse
Re: Alwr Guinness...
« Reactie #25 Gepost op: 22-05-2018 19:20 u »
Nee, wel pH gecorrigeerd naar 5.4 met melkzuur. Ook het spoelwater aangezuurd naar 5.4.

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Online BrouwMark

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 558
  • Land: nl
  • Huisbrouwerij Bestenasse
Re: Alwr Guinness...
« Reactie #26 Gepost op: 25-07-2018 01:42 u »
Deze weer eens gebrouwen (5e keer), en ik heb het deze keer aangedurfd om slechts 2,5 g/l bottelsuiker te gebruiken. Ik ben even het topic kwijt waarin dit gesuggereerd werd, en het leek me initieel wat weinig.

Het resultaat is een miniem schuimkraagje van 5 mm en veel romigheid doordat er maar een klein beetje prik in het bier zit. Zo ga ik m houden denk ik, perfect (voor mij)!

Iemand deze inmiddels gebrouwen, en op- of aanmerkingen?

Mark.

Offline thezewery

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 328
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Alwr Guinness...
« Reactie #27 Gepost op: 25-07-2018 07:44 u »
Iemand deze inmiddels gebrouwen, en op- of aanmerkingen?
Helaas (nog) niet. Mrs TheZewery gaf de voorkeur en voorrang aan een weizen, en ja wie ben ik dan om daar tegen in te gaan... Op zich, blijkt nu weertechnisch, een goede keuze, maar datzelfde weer weerhoudt ons om nu een nieuw brouwsel te fabriceren...

Tags: