Ik heb dit biertje op basis van een Dupont Saison als tafelbier gebrouwen en dat is heerlijk bij een barbecue en zo.
Naam van het bier : Dupont Dorstlesser 3%
Type van het bier : Saison
Brouwvolume : 25 liter
Voorspelling begindensiteit : 1021,4 SG
Voorspelling einddensiteit voor bottelen : 1002,2 SG
Voorspelling alcoholgehalte voor bottelen: 2,4%
Voorspelling IBU totaal / EBC-kleur : 21 IBU / 4 EBC
******************** MOUTSTORT ***************************************
Moutsoort EBC kg % Gewicht
--------- ------ ------- ---------
Pilsmout 3 3,0 2,000 88,9 %
Tarwemout 3,0 0,100 04,4 %
Biscuit mout 50 60,0 0,050 02,2 %
Witte (basterd)suiker 0,1 0,100 04,4 %
Beslag 4,5 L/kg
******************** MAISCHEN EN SPOELEN *****************************
Gekozen Profiel: (M) Medium
Te storten maischwater : 9,9 liter aan 57 °C
54,0°C gedurende 10 min (1e fase, Eiwitrust>)
63,0°C gedurende 40 min (ß amylase (maltose)>)
72,0°C gedurende 20 min (a amylase (body) >)
Filterspoelen: ga naar 75..78°C
Totaal spoelwater : 26,3 liter aan Max.80°C
******************** HOPPEN ******************************************
Totale kooktijd : 70 minuten
hop Vorm alfa% gram na...min IBU
---------------------------- ---- ----- ---- -------- ----
Citra USA (A) BLM 14,5% 7 0 12,8
EastKent Golding (A) BLM 5,8% 15 45 6,7
Hallert.Hersbrücker (A) BLM 3,5% 15 60 1,8
********************* VERGISTING *************************************
Gistnaam : 3724 Belgian Saison
Gisteigenschappen : Zeer droog kruidig en licht zurig profiel met esterig aroma. / Saison Dupont / trage vergisting
Giststarter ==> Volume giststarter = 0,5 liter
******************** BROUWRAPPORT ************************************
Bekomen stamwort : 1021 SG
Bekomen Einddensiteit : 1002 SG
Gebotteld alcohol vol% : 3,0% vol
groetjes, Nick
