Hoi allemaal,
Al enige tijd verdiept in het zelf brouwen. Boek van Adrie Otte helemaal gelezen. Op forum veel rondgesnuffeld. Hevelfilter klaar vergistingskast klaar. Gisteren proefgedraaid met water om hevelen etc te oefenen. Ik heb een recept uit boek uitgekozen Blond (Deerne) hiervoor de ingredienten in huis gehaald. Met de bedoeling om morgen mijn 1e brouwsel te fabriceren. Nu ben ik nogmaals het brouwproces voor mezelf op papier aan het zetten in stappen zodat ik dit morgen makkelijker kan uitvoeren echter..... Nu kom ik erachter dat in het recept er helemaal niet bijstaat hoeveel water te gebruiken. Kunnen jullie me helpen? het recept is voor 10 liter. met sg 1,065. Is het dan de bedoeling dat ik begin met maischen met 3.5 liter water per kg mout en dan ga spoelen met water totdat ik een sg heb van 1,065? Ik begrijp dat je een en ander kan terugvinden in de brouwsoftware echter dat is voor nu nog beetje ingewikkeld ik was van plan om eerst eens rustig aantal recepten zo te brouwen en dan te beginnen met de brouw software als BrouwHulp oid.
ik hoop dat jullie me een richtlijn kunnen geven hoeveel water ik bij het maischen en spoelen moet gebruiken alvast bedankt.