Beste Hobbybrouwers,
Bij voorhand mijn excuses als het bericht verkeerd geplaatst is...
(even geleden dat ik op het forum heb gezeten)

Ik heb 2 weken geleden een biertje gebrouwen. Het gaat om het volgende:
Gebruikte gist:
Bulldog - Belgian Trappix - 15 gram
Maischen:
63 graden - 40 minuten
73 graden - 25 minuten
78 graden - 01 minuten
Recept:
Swaen pilsner - 3300 gram
Lichte tarwemout - 0810 gram
gemoute haver - 0620 gram
Swaen Pale ale - 0500 gram
gerstvlok - 0390 gram
Tarwevlok - 0170 gram
Havervlok - 0150 gram
Kristal suiker - 0800 gram
Hop:
Saaz - 37 gram - 75 minuten
Styrian golding - 45 gram - 30 minuten
Het Begin SG kwam uit op 1097 (het was min of meer een experimentje)
De vergisting kwam snel op gang en heel de kamer rook naar Rottende eieren..
nu had ik gelezen op het forum dat dit bij meer gist soorten voorkwam en maakte ik me hier geen zorgen om.
Na een week had ik het idee dat het bier niet heel veel meer deed en ben ik gaan meten met de refractometer.
Deze gaf 1050 aan... Daar schrok ik een beetje van!
Ik heb het bier na het meten een keer goed doorgeroerd en weer weg gezet alleen het bier blijft hangen op 1050!
Kan iemand mij AUB! helpen of tips geven wat ik nog zou kunnen doen? Of is door de gootsteen nog de enige optie?
Bij voorbaat dank voor jullie hulp.
