Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com

Auteur Topic: Mango in het bier!  (gelezen 121 keer)

THD en 1 gast bekijken dit topic.

Online THD

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 47
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Mango in het bier!
« Gepost op: Vandaag om 08:40 »
Dag medebrouwers!

Ik wilde graag experimenteren met mango en een moutextract.
Ik ga twee blikjes uitgelekte mango stukjes toevoegen.
Ze liggen nu in de vriezer.
De hoofdvergisting is geweest na 4 dagen, kan ik het nu al toevoegen?
En hoe weet ik de uiteindelijke alcohol gehalte? Aangezien er nu weer suiker bij komt....is daar een berekening voor?


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline Dund

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 590
  • Land: nl
  • udenhoutse bierbrouwerij du fisturz
    • Udentse Fisturz Brouwerij
Re: Mango in het bier!
« Reactie #1 Gepost op: Vandaag om 08:42 »
Ik heb gisteren ook mango pulp toegoevoegd aan mijn bier en wat passievrucht. Mango heeft ongeveer 19brix. Dat is circa 1.085 sg.

Ik ga dan wel uit van pulp dan haal je meer smaak eruit dan met blokjes.

Online THD

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 47
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Mango in het bier!
« Reactie #2 Gepost op: Vandaag om 12:05 »
Ik heb gisteren ook mango pulp toegoevoegd aan mijn bier en wat passievrucht. Mango heeft ongeveer 19brix. Dat is circa 1.085 sg.

Ik ga dan wel uit van pulp dan haal je meer smaak eruit dan met blokjes.

Maar hoe reken je het uit, ik heb twee blikken gebruikt...begin SG was 1071, morgen gooi ik de mango er bij, moet ik tussendoor nog SG meten?

Offline Dund

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 590
  • Land: nl
  • udenhoutse bierbrouwerij du fisturz
    • Udentse Fisturz Brouwerij
Re: Mango in het bier!
« Reactie #3 Gepost op: Vandaag om 12:32 »
Als je met 1070 begonnen bent en er gaat 1085 aan pulp bij. In jouw geval blokjes dan gok ik dat je minder dan 1060 eruit haalt. Je alcohol verschil zal dan minimaal zijn misschien paar tiende punt. BrouwHulp kan dat ook berekenen.

Ik heb bijvoorbeeld 5 liter bij 65 liter bier van 1041 gedaan en volgens BrouwHulp kwam dat neer op 3 extra sg punten. Het vergist daarentegen wel wat beter dan mout.

Maar reken maar niet op procenten meer alcohol het is echt minimaal.

Online THD

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 47
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Mango in het bier!
« Reactie #4 Gepost op: Vandaag om 13:23 »
Als je met 1070 begonnen bent en er gaat 1085 aan pulp bij. In jouw geval blokjes dan gok ik dat je minder dan 1060 eruit haalt. Je alcohol verschil zal dan minimaal zijn misschien paar tiende punt. BrouwHulp kan dat ook berekenen.

Ik heb bijvoorbeeld 5 liter bij 65 liter bier van 1041 gedaan en volgens BrouwHulp kwam dat neer op 3 extra sg punten. Het vergist daarentegen wel wat beter dan mout.

Maar reken maar niet op procenten meer alcohol het is echt minimaal.

Ik vries het wel in en druk het kapot voordat ik het toevoeg.
Maar fijn, dan weet ik in ieder geval dat het percentage niet enorm gaat afwijken.

Hoelang laat ik het filterzakje met mango er in zitten? Kleine richtlijn?

Tags: