Wie weet waar ik wat specifieke 'vergevende' recepten vind?
Heb je hier wat aan? Ik heb hem destijds vergist op 27 ºC en het is een eenvoudig maar lekker bier geworden
HOME BREW RECIPE:
Title: Eenvoudige Saison
Author: Easywoods
Brew Method: All Grain
Style Name: Saison
Boil Time: 90 min
Batch Size: 12.5 liters (fermentor volume)
Boil Size: 15.5 liters
Boil Gravity: 1.050
Efficiency: 75% (brew house)
STATS:
Original Gravity: 1.062
Final Gravity: 1.005
ABV (standard): 7.43%
IBU (tinseth): 30.22
SRM (morey): 7.31
FERMENTABLES:
3 kg - Belgian - Pale Ale (93.8%)
0.1 kg - Belgian - CaraMunich (3.1%)
0.1 kg - Cane Sugar (3.1%)
HOPS:
16 g - Cascade, Type: Pellet, AA: 6.8, Use: Boil for 80 min, IBU: 23.33
25 g - Cascade, Type: Pellet, AA: 6.8, Use: Boil for 5 min, IBU: 6.89
MASH GUIDELINES:
1) Temp: 63 C, Time: 65 min, Amount: 0 L
2) Temp: 72 C, Time: 10 min, Amount: 0 L
3) Temp: 78 C, Time: 5 min, Amount: 0 L
Starting Mash Thickness: 4.5 L/kg
YEAST:
Fermentis / Safale - Belgian Saison Ale Yeast BE-134
Starter: No
Form: Dry
Attenuation (avg): 90%
Flocculation: Low
Optimum Temp: 17.78 - 27.78 C
Fermentation Temp: 27 C