Dag iedereen,
Omdat mijn vader ergens aan zoete kersen kan komen was ik op het idee gekomen om eens een fruitbiertje proberen te brouwen.
Ik zou mezelf niet zijn als ik stukjes van andere recepten samengooi in mijn eigen receptje.
Wij thuis drinken allemaal graag een zwaarder biertje, waardoor ik met dit brouwsel ook iets wil brouwen met een extra alcoholprocentje

Het is normaal ook niet de bedoeling om er een 'zoet' biertje aan over te houden, zolang de smaak van de kersen er maar goed inzit.
Zie hier mijn receptje van de Red Monty, ik hoop dat ik er alles heb ingezet. Opmerkingen mogen zeker vermeld worden, want wie niks doet kan ook niks fout doen!
Basis
Omschrijving Waarde
Naam Red Monty
Volume 20
Begin SG 1,065 SG
Eind SG 1,010 SG
Berekende bitterheid 25 IBU
Kooktijd 75 min.
Vergistbare ingrediėnten
Hoeveelheid Naam
3,2 kg Pilsmout
1,0 kg Vienna mout
0,40 kg Tarwemout
10,0 kg Kersen
Maischschema
Omschrijving Temperatuur Tijd
1ste stap 52°C 10 min
2de stap 62°C 35 min
3de stap 72°C 30 min
4de stap 80°C 5 min
bevroren overgieten met wort 50°C voor hoofdgisting
Hop
Hoeveelheid Naam % alfazuur Kooktijd/toevoeging IBU
35 g Hallertau Mittelfurh 4,50% 75 min 21 IBU
20 g Golding 0,05% laatste 10 4 IBU
Gist
Hoeveelheid Naam
Korrel Brewferm Blanche
Dank u zeer,
Yoren