Algemeen > Algemeen

Huurbrouwerij

<< < (32/33) > >>

Jacques:

--- Citaat van: JanDeGraaff op 10-08-2021  21:23 u ---Het bier hoeft dus niet noodzakelijkerwijs goed te zijn, als de rest maar klopt. Helaas, moet ik daar wel bij vermelden.

Dus, het advies aan TS Abrink88 om een goed bier te brouwen, onderscheidend te zijn en vooral zijn eigen smaak te volgen, is commercieel gezien geen goede. Om een commercieel succes te worden is dat allemaal niet strikt noodzakelijk. Het helpt wel, maar echt nodig is het niet.

--- Einde van citaat ---

Marketing is zonder meer heel belangrijk. Maar als de kwaliteit van best is dan beoordeelt de gemiddelde consument het bier als "niet lekker". Met een dergelijk oordeel wordt het heel moeilijk succesvol te worden...

Het hoort echt een combinatie te zijn: goed bier (zonder extreme smaken) én goede marketing.

Oscar:

--- Citaat van: Heuvinger brouwerij op 10-08-2021  01:11 u ---Naar mijn idee is een goede brouwer het belangrijkste in een brouwerij!  :groots:

--- Einde van citaat ---

En nu ff de definitie van een goede brouwer.. Want met een recept alleen kom je er niet. Als commerciële brouwer (met installatie) zul je verregaande kennis moeten hebben over je brouwprocessen en moet je vaak ook nog onderhoudsmonteur zijn. Want brouwen is 1.. maar alles wat daarna komt is net zo belangrijk... en zeker de laatste stap het afvullen !! :) :brouwen:

Jacques:

--- Citaat van: Oscar op 11-08-2021  19:34 u ---Want brouwen is 1.. maar alles wat daarna komt is net zo belangrijk... en zeker de laatste stap het afvullen !! :) :brouwen:

--- Einde van citaat ---

Klopt helemaal. Dit is één van de dingen die ik heb geleerd van mijn Brand avontuur. De verantwoordelijke voor de bottelarij wees mij erop dat als er het een en ander mis gaat bij het bottelen het werk van de brouwer voor niets was geweest...

Abrink88:
Een goedenavond ieder,

Hier nog even een korte update van mijn kant. Etiketten zijn klaar en gedrukt bij de drukkerij. Website en webshop zijn bijna klaar. Hier komt nog wel redelijk wat bij kijken. Denk aan iDeal koppeling webshop-rekening, Juridische disclaimers over retouren  en bedenk tijd etc. Opzich best een leerzaam proces. Niet alleen op biergebied maar ook vooral op zakelijk gebied is dit project erg leerzaam geweest. Als je zoals ik geen ervaring hebt met het hebben van een eigen bedrijf, komen er nog best veel dingen op je af. 1 ding dat ik geleerd heb: vraag hulp van mensen die er ervaring mee hebben. Mijn ervaring is dat er heel veel handigheidjes zijn, die je maar net even moet weten. Belasting technisch gezien dan.

De verzenddozen zijn ook al binnen. Zodat ik de flessen ook heel bij de klant aankomen. Is wel zo lekker. Ook de 4packs heb ik besteld, om bij de slijter neer te zetten als cadeau. Dit schijnt goed te verkopen. Ik heb karton kleurige verpakkingen gekozen en heb een mooie stempel laten maken met het logo erop. Dit ziet er erg mooi uit en is een relatief goedkope oplossing. Ik moet ergens beginnen dus de fancy verpakkingen komen later. Wil m’n geld eerst zoveel mogelijk besteden aan het product: bier. Zoals eerder gemeld, ik begin met 2 soorten, een lekkere doordrinker, en omdat de tijd komt: een lekkere winterbok, die ik zelf al jaren brouw rond deze tijd. De oplages zijn niet schrikbarend dus ik hoop de eerste batches snel te “slijten”
 
Ik ben hiermee ook bijna aan het eind gekomen van de opstart fase. Eigenlijk de reden dat ik de eerste post geschreven heb. Ik geloof dat ik alle aspecten waar ik tegenaan gelopen ben wel behandeld heb en heb ook zeer veel bruikbare tips gehad van heel veel mensen. Waarvoor dank! Dit is een van de redenen dat ik dit een mooi forum vind, er zijn veel actieve leden die graag hun kunde en kennis willen delen. Zonder al te veel gezeik, dat is ook wel eens fijn.

Ik ga het avontuur in ieder geval aan! Ik hoop dat er velen volgen. Misschien dat mijn berichten er iets aan kunnen bijdragen.
Allen nogmaals bedankt voor de leuke reacties en goede tips!

Jur1:
2 jaar  later....Medebrouwers, ik ben in februari 2020 begonnen met mijn bier op de markt te brengen middels huurbrouwen. Het liep super goed ondanks corona shit. Ik ben daarom gaan uitbreiden in mijn eigen brouwerijtje in Oostehesselen en heb sinds juli een agp. Ik produceer nu 5 bieren, 2 blondjes,ipa,weizen en weizenbock. Ongeveer heel zuidoost Drenthe is mijn afzetgebied. Lokale boerderij-winkeltjes, slijterijen,supermarkten en horecabedrijven. Hiernaast verkoop ik ook via een webshop. Op www.hesselerbier.nl  kun je mijn biertjes vinden. Ik brouw batches van 100 tot 150 liter en hergist alles op de fles.
Het is flink doorbrouwen om aan de vraag te voldoen, maar dat vind ik tot nu toe heerlijk om te doen. Het bottelen doe ik tegen beter weten in met Enol matic. Gezegd wordt dat er een groot risico op zuurstofinslag bestaat met dit apparaat. Mijn bier blijft meer dan een jaar zonder verkleuring of kartonsmaak. Meestal wordt mijn bier sowieso niet zo oud. Het is best wel veel administratieve rompslomp, maar het is een kick om jouw eigen product in de schappen te zien liggen. Ben inmiddels bijna net zo rijk geworden als Freddie, maar dat is bijzaak. Je moet blij zijn met je dubbeltjes. Al met al, is het voor mij een fantastisch avontuur geworden en hoop nog vele jaren mooie biertjes te maken. Volgen jaar ga ik experimenteren met lokaal geteelde gerst uit een natuurgebied. Samen met mijn eigen hop ga ik daar een echt streekbier uit ontwikkelen, misschien wel met lokale wilde gisten. Het proberen waard denk ik. Iemand ervaring met wilde gist vangen?

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie