Algemeen > Algemeen

Huurbrouwerij

(1/32) > >>

Abrink88:
Geachte brouwers,

Na lang wikken en wegen heb ik het besluit genomen om toch een een aantal HL te laten brouwen als huurbrouwer en deze commercieel aan de man te brengen. Ik weet dat dit onderwerp soms ietwat gevoelig ligt hier. Er zijn in heel veel nadelen bij huurbrouwen.
Het is relatief duur. Je hebt het proces niet in eigen hand. Je hebt geen eigen identiteit (op je recept na) en horeca uitbaters schenken blijkbaar (na het lezen van het nieuws over het aantal teruglopende huurbrouwerijen van eergisteren) liever bier dat uit een eigen brouwerij komt. Dit laatste snap ik echter niet zo goed, maar toe maar. Er zullen vast gedegen redenen zijn.
Desalniettemin: ga ik er toch voor. Met 0 ervaring in verkoop of brouwen op grote schaal.
Het enige dat ik heb is een idee en een droom. En aangezien niemand het eeuwige leven heeft dacht ik: fuck it! Ik ga ervoor. We zien waar het schip strand. Liever geprobeerd en gefaald dan niet geprobeerd en gebaald. In het ergste geval ben je wat geld kwijt. Kom ik wel weer over heen.
Veel nieuwe brouwerijen bouwen hun brouwerij ket aanzienlijk over capaciteit. Waardoor ketels verhuurd kunnen worden. Om deze nieuwe brouwerijen in stand te houden is het dus de bedoeling om ze zoveel mogelijk vol te hebben. Het is dus wel degelijk van belang dat er huurbrouwers komen.
Zoals eerder al benoemd: letterlijk 0 ervaring. Heel veel research doen dus en de juiste mensen benaderen. Een idee heb ik zeker, maar nog in erg grote lijnen. In mijn optiek Kun je 2 dingen doen.
Lekker safe gaan zitten en een of meerdere bieren maken die toegankelijk zijn voor iedereen. Frisse pilsjes, zachte weizen of een warme trippel..
Het probleem hierin is dat ik mijzelf daar niet in kan vinden, en het dus waarschijnlijk over een andere boeg ga gooien. Een beetje de Amerikanen achterna als het ware. Meer naar het extreme. Pikzwarte imperial stouts, overgehopte IPA of zware quadrupels. Commercieel gezien niet het verstandigste maar ik heb het idee dat je anders onder sneeuwt met alle brouwerijen, huurbrouwerijen die er zijn vandaag de dag. Nu is de vraag aan een ieder die dit leest: waar is heeft bierdrinkend Nederland behoefte aan? Ik weet heel goed wat ik lekker vind maar dat kan ik niet echt ijkpunt zien aangezien de nadruk ook op commercieel gebied plaats gaat vinden. Dit is dus een soort markt onderzoek onder de crème de la crème van bierdrinkend Nederland. Wat missen jullie in de schappen? Wat zijn de do’s en dont’s? Alle tips/adviesen/kritiek is welkom!

Puck:
Eerste gedachte bij mij: Nee, niet nog meer hipster huurbrouwers die inspringen in een hype en dus niet zelf een identiteit neerzetten door kennis en ervaring en te duur bier produceren. Dit kan dus een van de redenen zijn waarom huurbrouwers het zwaar hebben.

Thuisbrouwen en groter zit echt wel een verschil in. Er is een reden waarom zeer grote commerciële brouwers sommige recepten "uitkleden". Dat heeft te maken met kosten en de doorberekening naar het product en dus de klant. Niet dat ik je droom om zeep wil helpen maar wat meer research is wel op z'n plek en dan bedoel ik niet alleen bij een aantal nieuwssites. Veel succes!

Oxhead:

--- Citaat van: Puck op 26-05-2018  15:12 u ---Eerste gedachte bij mij: Nee, niet nog meer hipster huurbrouwers die inspringen in een hype en dus niet zelf een identiteit neerzetten door kennis en ervaring en te duur bier produceren. Dit kan dus een van de redenen zijn waarom huurbrouwers het zwaar hebben.

Thuisbrouwen en groter zit echt wel een verschil in. Er is een reden waarom zeer grote commerciële brouwers sommige recepten "uitkleden". Dat heeft te maken met kosten en de doorberekening naar het product en dus de klant. Niet dat ik je droom om zeep wil helpen maar wat meer research is wel op z'n plek en dan bedoel ik niet alleen bij een aantal nieuwssites. Veel succes!

--- Einde van citaat ---

Precies wat ik dacht, weer de zoveelste hipster huurbierbrouwerij met barrelaged spul of neipa o.id.. Het zal moeilijk worden om je bier meer dan 1 keer te verkopen.
De biertikkers willen alles scoren natuurlijk, maar om je te onderscheiden zal erg moeilijk worden.


Tot zover het negatieve deel  :) Als je het leuk lijkt om je eigen bier op de markt te zetten moet je dat gewoon doen.
Ikzelf heb het ook gedaan dus bij mij is het van de bucketlist.
Been there done that and still got the t-shirt.


Succes :biersmile:

Fermon:
Waar is behoefte aan... Dat verschilt natuurlijk enorm. Je moet echt wat bijzonders brouwen om je tussen de huidige menigte (craft) bierbrouwers te nestelen. Als je genoeg geld kan spenderen en je mist het niet zou ik zeggen: doen, inderdaad je leeft maar een keer. Maar rijk zal je er niet van worden, of je moet wat bijzonders hebben.

TeVeHa:
Bewonderenswaardig wat je wilt doen maar voor je jezelf op kosten jaagt, ik persoonlijk mis niks in de schabben, ik denk - de normale evolutie van smaken die er sowieso blijft bestaan buiten beschouwing gelaten - dat alles er al is maar laat dat je niet tegenhouden om je droom te verwezenlijken.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie