Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com

Auteur Topic: Simpele Saison  (gelezen 359 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Martijn0172

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 663
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Simpele Saison
« Gepost op: 24-05-2018 22:12 u »
Nog nooit een sasion gebrouwen en ik dacht laat ik eens een simpele brouwen. Commentaar op het onderstaande recept? Ik dacht hem op 28 ºC te laten vergisten.

BrouwHulp Recept uitdraai


Basis
OmschrijvingWaarde
Kenmerk
Naam receptSasion
Brouwdatum06-06-2018
BierstijlSaison
Volume26,0 l
Begin SG1,055 SG
Berekende kleur (Morey)14 EBC
Berekende bitterheid (Tinseth)25 IBU
Brouwzaalrendement75,0 %
Kooktijd70 min.


Water en brouwzouten
HoeveelheidIngrediënt
25,00 lWater uit hazerswoude
2,00 gCaSO4
6,39 mlMelkzuur
9,11 lSpoelwater


Waterprofiel behandeld water
CaMgNaHCO3ClSO4
19 mg/l0 mg/l48 mg/l129 mg/l64 mg/l77 mg/l


Vergistbare ingrediënten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
4,79 kgGreenSwaen PilsnerDe Swaen3 EBC77,5 %
0,93 kgMünchenermoutDingemans15 EBC15,0 %
0,15 kgAroma 150Dingemans150 EBC2,5 %
0,31 kgKristalsuikerSupermarkt0 EBC5,0 %


Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
Amylaserust64,0 °C1 min.75 min.4,3 l/kg
Uitmaischen78,0 °C10 min.10 min.4,3 l/kg


Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
21,2 gMagnumbellen10,2%60 min.19,7 IBU
31,0 gSaazpellets3,2%15 min.4,9 IBU


Gist
HoeveelheidNaamType
22,0 gFrench Saison (M29)bovengist



Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline GeBaxke

  • Peels Bierbrouwersgilde
  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 358
  • Land: nl
  • C6H12O6 ----> 2 C2H5OH + 2 CO2 Lekker toch
Re: Simpele Saison
« Reactie #1 Gepost op: 25-05-2018 11:48 u »
Twee kleine aanpassingen zou ik doen.

Maischen 60-65 minuten op 64 graden, en 1-5 minuten op 78 graden. En je beslag dikte opschroeven naar 5 tot 5,5 liter/kg. Dat geeft een droger bier.

Tags: