Hallo mede forumleden,
Ik ben vorig jaar november begonnen met brouwen. Eerst een bierpakket van de Xenos. Daarna een pakket van de Hema. Allebei super gelukt hoor, niks mis mee.
Met Sinterklaas kreeg ik van mijn kindertjes een bierkit (blik). Een startpakket aangeschaft. Met een brouwketel van Brewferm (elektrisch). Okay, misschien had ik die niet meteen nodig, maar met de eindejaarsuitkering kwam het op mijn pad. Langzamerhand mijn brouwbenodigdheden uitgebreid met een betere vergistingsemmer, een fermentasaurus incl. drukset, koelbox omgebouwd met een filterhex, etc etc. Meetapparatuur aangeschaft, refractometer, sg meter, spiraalkoeler, dus eigenlijk ben ik compleet

Tot op heden heb ik uitsluitend blikken ¨gebrouwen¨. Ik zet gebrouwen tussen haakjes, maar in feite is het toch ook brouwen, toch? (alleen een ¨luie¨ manier van brouwen). Al het bier smaakt tot nu toe super. En ik heb best veel geleerd van deze manier van brouwen. Ik heb 2 vergistingskasten ter beschikking. Gereguleerd vergisten met een Inkbird. Een derde vergistingskast komt eraan. Eentje waar mijn Fermentasaurus in past.
Nu wil ik een moutpakket (
http://www.brouwstore.nl/moutpakket-Brewferm-k-ouml-lner-vr-20-ltrt]) gaan brouwen. Daarbij heb ik dit gist (
http://www.brouwstore.nl/biergist-Wyeast-xl-2565-kolsch) gekocht.
Iemand (misschien ik zelf wel) heeft de koelkast waar dat gist in ligt de temperatuur op stand ¨7¨ gezet. Het gist was half bevroren. Is dit gist nog bruikbaar of toch maar beter een nieuwe kopen?