Hallo allemaal,
Afgelopen weekend een BBQ voor vrienden en familie gehost, met natuurlijk zelf gebrouwen bier!
Dit was mijn eerste bier op (20 L) corny-kegs met picnic kraantje (zo een plastic handkraantje)
Dat kon natuurlijk nooit in een keer goed gaan

Het bier was gelukkig wel erg lekker en drinkbaar, maar wat we ook probeerden, het schuimde echt ontzettend.
We hebben alle slangen en koppelingen gecontroleerd op luchtdichtheid en gespeeld met verschillende hoeveelheden druk.
Eindconclusie was dat het het beste ging met bijna nihile druk (0.1 bar of zo?) na enig oefenen kwam het wel als bier IPV schuim uit de picnic kraan, maar zodra het in het glas kwam werd het meteen bijna alleen maar schuim.
Ik heb een week gecarboniseerd met de fust onder het huis (11'C) op 1.2~1.3 bar. Ik vond het koolzuurgehalte van datgene er nog over was prima, absoluut niet teveel. Eerder zelfs iets te weinig.
Kan het zijn dat ik tijdens het brouwproces iets niet goed heb gedaan?