Hoi Hoppyhippo,
Ik denk dat je bepaalde hopgiften door elkaar haalt. De circulatie van hop door je afgekoelde wort is vergelijkbaar met een whirlpool hopgift, dat geeft een andere smaak dan koudhoppen. Koudhoppen doe je na de vergisting, tijdens het lageren, in je vergistingsvat dus. Je voegt dan de hop toe aan je vergistingsvat en laat het een dag of 3 trekken. Rondpompen is daarbij niet nodig, de smaak wordt sowieso wel opgenomen.
Die hop rocket is erg leuk, maar alleen geschikt voor tapbier, als smaak-'infuser'. Dat geeft weer een andere smaak dan koudhoppen. Ik neem niet aan dat je van plan bent je bier te gaan tappen, maar aangezien je een Punk IPA kloon wil maken, heb je ie hop rocket sowieso niet nodig.
Ik heb even gekeken naar het Punk IPA recept, ze houden 4 hopgiften aan:
- 60 minuten (deze hop voeg je toe aan het begin van het koken, Brewdogs aanbevolen kooktijd is 60 minuten)
- 30 minuten (deze spreekt voor zich)
- Vlamuit (het makkelijkst is gewoon het vuur uitdraaien, hop toevoegen en een half uurtje wachten voordat je begint met koelen)
- Koudhop (deze hop voeg je toe na de vergisting. Het makkelijkst is het gewoon 3 dagen voor je gaat bottelen toevoegen, dan hoef je het er niet uit te vissen)