Hier is hij dan, kijk ook eens in onderwerp bewezen recepten. Daar staat hij op de 2e pagina
Winnaar ONK 2005 (brouw-cursus-bier 2004/2005)
Brouwdatum: 16/10/2004 Sg. 1080
Einde gisten: 19/10/2004 (22 oC) Sg. 1020
Klaren: 12(oC)
Bottelen: 25/10/2004 Sg. 1018
15 ltr
Pilsmout 3 EBC 5000 gr. 96.9%
Ambermout 50 EBC 160 gr. 3,1%
Challenger 6,6% 24 gr. 60 min.
Koriander 8 gr. 10 min.
Gist Safale S-04
Maischwater 19 l. Spoelwater 7 l.
Maischen:
65 oC 70 min.
78 oC 2 min.
Koken: 60 + 10 min.
bottelsuiker 8 gr/ltr
Opmerkingen:
Berekend alcohol 8,2 vol %.
Berkende EBU 18,4
Verhouding kg storting : liter belagwater = 3,7
--------------------------------------------------------------------------------