Vraag nav prijswinnend witbier

Gestart door tieskewieske, 30-06-2018 22:45 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

tieskewieske

Citaat van: Paide op 25-09-2013  10:21 uMet onderstaand recept haalde ik 85 punten en de tweede plaats in klasse A.

Opmerkingen van de keurmeester:
Prima witbier. Mooie balans met kruiden en citrus. Proficiat!

BrouwHulp Recept uitdraai


Basis
OmschrijvingWaarde
Kenmerk033
Naam receptBlanche Originale
Brouwdatum29-05-2013
BiertypeWitbier
Volume18.00 l
Begin SG1.048 SG
Berekende kleur (Morey)7 EBC
Berekende bitterheid (Tinseth)15 IBU
Brouwzaalrendement75.0 %
Kooktijd60 min.

Water en brouwzouten
[row][row][row][row][row]
HoeveelheidIngrediënt
17.76 lWater uit Son en Breugel1.0 gCaCl22.0 gCaSO411.0 mlMelkzuur1.1 gNaCl9.13 lSpoelwater

Waterprofiel behandeld water
CaMgNaHCO3ClSO4
157 mg/l11 mg/l65 mg/l371 mg/l100 mg/l112 mg/l

Vergistbare ingrediënten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
2.48 kgPilsmoutDingemans3 EBC63.9 %
0.89 kgTarwevlokkenSupermarkt2 EBC23.0 %
0.40 kgHavervlokkenSupermarkt2 EBC10.2 %
0.10 kgMünchenermoutDingemans15 EBC2.6 %

Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
Eiwitrust50.0 °C1 min.15 min.2.6 l/kg
Amylaserust68.0 °C1 min.45 min.4.6 l/kg

Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
27.0 gHallertauer Traditionbellen4.0%60 min.14.7 IBU

Overige ingrediënten
HoeveelheidNaamTypeGebruik
5.0 gKorianderzaadspecerijkoken
25.0 gSinaasappelschil. bitterspecerijkoken

Gist
HoeveelheidNaamType
0.50 l starterBelgian Witbier (3944)bovengist


Heb je de haver- en tarwevlokken nog gekookt? Is dit nodig?

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.