Discussie over restalkaliteit

Gestart door Jacques, 24-12-2017 11:50 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Serge VL

Citaat van: hansHalberstadt op 27-06-2018  14:40 uok prima bedankt. dan ga ik toch de koffiemachine maar met citroenzuur schoonmaken ipv met fosforzuur. Wat is trouwens een handige verdunning? is bv 10 gew% fosforzuur een handige oplossing?
1,5% oplossing gebruik ik thuis.
HG citroenzuur ontkalker moet je 10 maal verdunnen en bevat 10 a 20% citroenzuur (vermoedelijk 15% zie MSDS)
https://nl.hg.eu/assets/site/HG/pdf/0532300105000.pdf
http://ftp.hginternational.com/THE%20NETHERLANDS/SAFETY%20DATA%20SHEETS%20CLP/nl.nl.323%20HG%20Ontkalker%20voor%20espresso-%20&%20padkoffiezetapparaten%20(Citroenzuur).PDF

Jacques

Citaat van: Knobby op 26-06-2018  23:13 uIk reageerde op: Die situatie zul je nooit tegenkomen...


Jullie praten langs elkaar heen. Eind pH waar davyd het over heeft (wat hij ook bedoelt in de 2e quote geloof ik) is de term die Palmer gebruikt voor doel pH. De maisch pH waar je op aanstuurt dus.

Waar ik op doel is dat een hoge alkaliteit en een lage pH nooit samen gaan. Het bufferend vermogen van water voor zuren wordt vooral bepaald door de hoeveelheid carbonaten in het water. Bij een lage pH reageren de waterstofionen met de carbonaationen. Het gevolg is dat de alkaliteit laag is.

Maar goed, mijn punt is ondertussen wel duidelijk lijkt mij. Genoeg er over.

hansHalberstadt

Citaat van: Serge VL op 27-06-2018  15:00 u1,5% oplossing gebruik ik thuis.

En hoeveel ml/liter beslag gebruik je daarvan in jouw situatie ongeveer met jouw waterprofiel bij bv een tripel?


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.