Je hebt minder spoelwater gebruikt en je SG was hoger. Dat heeft waarschijnlijk met elkaar te maken te hebben.
Ja klopt, dit ga ik de volgende keer anders doen en gewoon het recept aanhouden.
Inmiddels zit het pils op fles, helaas tijdens het bottel een domme rekenfout gemaakt waardoor er nu te weinig koolzuur in het bier zit. Daarnaast is de smaak helaas ook niet helemaal hoe ik het gehoopt had, waarschijnlijk omdat ik hem na de hoofdgisting van ca. 1 week niet gelijk heb overgeheveld. De nagisting vermoed ik op een te lage temperatuur van 8 ºC en na 1 week naar 4ºC.
31 maart gebrouwen, uiteindelijk pas 4 mei gebotteld, wat voor me gevoel 1-2 weken te laat is geweest.
Hij is weliswaar redelijk goed helder, bitterheid ook goed tot iets aan de sterke kant en de sg is 1,009, je ruikt een vaag honing-achtig aroma wat iets zuurs heeft. De smaak is uiteindelijk te doen maar kan beter. Zou het haast een pils met een tikje IPA kunnen noemen, ofwel al te complex voor een plat pilsje

Al met al best nog wat verbeterpunten, die ik de volgende keer anders ga doen.