Hallo medebrouwers,
Ik heb afgelopen zondag tijdens mijn brouwsessie een fout gemaakt en per abuis 5 kg Amber mout 50 EBC geschroot in combinatie met 0.5 kg pale ale mout, vervolgens in het vergistingsvat gedaan (vond het wel erg donker, maar goed) en Safale US-05 als gist toegevoegd. Vervolgens hiermee gebrouwen met als resultaat 14 liter.....nogal erg donker bier. Ik ben bang dat dit niet echt drinkbaar gaat worden (iemand wellicht ervaring???)
Nou heb ik nog 5 kg Extra Pale Premium Pilsner Weyerm staan, ik had bedacht dat ik deze gewoon 14 liter wort van zou kunnen maken en deze dan toevoegen aan mijn brouwsel van gisteren toe te voegen om de boel wat lichter te maken. Is dat een goed idee, of zijn er mensen die weten dat een dergelijk donker brouwsel van bijna alleen Amber mout toch nog een drinkbaar biertje geeft?
Alvast bedankt voor input.