Referend aan
een oude draad: Het aantal gisten dat inmiddels geidentificeert is als een var. Diastaticus neemt toe (niet verwonderlijk want een taaie rakker). Een lijstje van het
Milk the Funk wiki:
WLP045 Scotch Whisky Yeast
WLP073 Artisanal Country Ale Yeast
WLP099 Super High Gravity Ale Yeast (Thomas Hardy)
WLP545 Belgian Strong Ale Yeast
WLP565 Belgian Saison I Yeast (Dupont)
WLP566 Belgian Saison II Ale Yeast (Dupont)
WLP570 Belgian Golden Ale Yeast (Duvel)
WLP585 Belgian Saison III (Dupont)
WLP590 French Saison Ale Yeast
WLP644 Saccharomyces "bruxellensis" Trois
WLP740 Merlot Red Wine Yeast
WLP885 Zurich Lager Yeast (Samichlaus)
WY3711 French Saison (Brasserie Thiriez)
SafAle BE-134
SafeAle WB-06
Lallemand Belle Saison
Er zijn er meer maar voornamelijk van kleine Amerikaanse labs en ook vaak doublures (denk ik).
Ingo