Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.
Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com
0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.
Bedankt voor de reacties, wat zouden jullie als makkelijker recept aanraden?We willen graag iets waar we inderdaad de meeste zekerheid over hebben dat het goed gaat.Toch een moutpakket wellicht? Welke stellen jullie voor?Ik hoor het graag!
Gewoon lekker die Citra pale ale maken. Is een behoorlijk "basic" recept op de hop na.
...maar de hop verbloemd heel veel brouwfouten. ...
en dryhop is niet helemaal basic natuurlijk, dus even inlezen hoe je dat het beste kunt doen. (zelf nog nooit gedaan)
Ha beste brouwers,Ondertussen hebben we een Vlaams Blond moutpakket aangeschaft voor 20L, we hebben enkel nog een belangrijke vraag.Is het mogelijk om het lageren in een emmer te doen met waterslot van 25L?Alvast bedankt!
Zelf hevel ik al jaren niet meer over omdat je ten eerste gist kwijt raakt met voor zware bieren daardoor meer kans dat het niet helemaal uitgist en ook elke stap is weer kans op besmetting en oxidatie met zuurstof. Emmer met waterslot kun je prima gebruiken als deze goed afsluit. Vaak sluit het niet helemaal af en dan trekken mensen de verkeerde conclusie dat het al helemaal is uitgegist omdat het waterslot niet meer borrelt. Let daar dus voor op evt een keer uitproberen met deksel erop en waterslot. even door het waterslot wat blazen, dan maak je overdruk en het waterslot moet dan scheef blijven staan als het niet lekt.
Ha beste brouwers,Ondertussen hebben we een Vlaams Blond moutpakket aangeschaft voor 20 L, we hebben enkel nog een belangrijke vraag.Is het mogelijk om het lageren in een emmer te doen met waterslot van 25 L?Alvast bedankt!
Ik zou het boek "Verander water in bier" kopen. Avondje flink inlezen en het eerste recept maken: een blond bier met. 2,2 kg pilsmout, 0,4 kg munchener mout, 15 gram Hallertau en 7 gram Saaz hop en een zakje t58 gist.En van daar uit weer verder!