Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com

Auteur Topic: Going wild Down under. Een Australian 100% Brett Pale Ale  (gelezen 205 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Serge VL

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.055
  • Land: be
Going wild Down under. Een Australian 100% Brett Pale Ale
« Gepost op: 06-04-2018 18:24 u »
Het zat er aan te komen maar nu gaan we er volledig voor
Een 100% Brett AUPA (Australian Pale Ale)
De Brett stam die ik ga gebruiken is van East Coast Yeast
De ECY04 Brettanomyces anomala: Isolated from beer - Adelaide, Australia. This species displays strong esters of juicy-fruit gum, moderate funk and gradual acidity over time. A super-attenuator, up to 100 %.

BrouwHulp Recept uitdraai

Basis
OmschrijvingWaarde
Naam receptGoing wild Down under
BierstijlBrett AUPA
Volume29,0 l
Begin SG1,041 SG
Berekende eind SG1,000 SG
Berekende kleur (Morey)14 EBC
Berekende bitterheid (Tinseth)19 IBU
Brouwzaalrendement78,0 %
Kooktijd70 min.


Water en brouwzouten
HoeveelheidIngrediėnt
20,00 lMaisch water
17,41 lSpoelwater


Waterprofiel behandeld water
CaMgNaHCO3ClSO4
89 mg/l9 mg/l44 mg/l111 mg/l131 mg/l100 mg/l


Vergistbare ingrediėnten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
4,00 kgExtra pale Pale mout. Maris OtterThomas Fawcett and Sons4 EBC80,0 %
0,50 kgRoggemoutWeyermann6 EBC10,0 %
0,50 kgBlackSwaen Honey BiscuitDe Swaen85 EBC10,0 %


Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
Amylaserust67,0 °C1 min.90 min.4,0 l/kg
Uitmaischen78,0 °C10 min.10 min.4,0 l/kg


Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
14,2 gGalaxypellets14,3%20 min.12,1 IBU
14,2 gGalaxypellets14,3%10 min.7,3 IBU
28,3 gGalaxypellets14,3%whirlpool0,0 IBU
28,3 gGalaxypellets14,3%koudhop0,0 IBU


Gist
HoeveelheidNaamType
1,2 l starterBrettanomyces anomala ECY04Brett


Vergisting
KenmerkWaarde
Starttemp. vergisting25,0 °C
Max. temp. hoofdvergisting25,0 °C
Eind temp. hoofdvergisting25,0 °C
Eind SG hoofdvergisting1,000 SG
Schijnbare vergistingsgraad100,0%
Temp. nagisting25,0 °C
Temp. lagering3,0 °C



Iemand geweldige ingevingen of opmerkingen?

Tags: