Marshmallow Milk Stout, tips gevraagd

Gestart door FrankOD, 03-04-2018 21:37 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

FrankOD

Onderstaand mijn opzetje voor Marshmallow Milk Stout,  het wordt mijn eerste stout, benieuwd wat jullie er van vinden?

Ik kon op het forum weinig vinden qua marshmallows, dus een en ander vrij vertaald vanuit:
https://www.brewersfriend.com/homebrew/recipe/view/332563/marshmallow-stout

Marshmallows toevoegen tijdens de kook in plaats van suiker (volgens de verpakking 68gr suiker / 100gr spekkies)

BrouwHulp Recept uitdraai


Basis
OmschrijvingWaarde
Kenmerk2018-03
Naam receptMarshmallow Milk Stout
Brouwdatum28-3-2018
BierstijlStout (Milk)
Volume16,0 l
Begin SG1,074 SG
Berekende kleur (Morey)101 EBC
Berekende bitterheid (Tinseth)25 IBU
Brouwzaalrendement75,0 %
Kooktijd60 min.

Water en brouwzouten
HoeveelheidIngrediënt
16,00 lWater uit Losser
0,7 gCaCl2
2,60 mlMelkzuur
6,79 lSpoelwater

Waterprofiel behandeld water
CaMgNaHCO3ClSO4
106 mg/l9 mg/l21 mg/l205 mg/l52 mg/l74 mg/l

Vergistbare ingrediënten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
2,39 kgPale mout. Maris OtterThomas Fawcett and Sons5 EBC57,0 %
0,50 kgCara 120Dingemans120 EBC12,0 %
0,23 kgGeroosterde gerstThomas Fawcett and Sons1200 EBC5,5 %
0,23 kgChocolademoutDingemans900 EBC5,5 %
0,21 kgHavervlokkenSupermarkt2 EBC5,0 %
0,21 kgLactose (melksuiker)Onbekende0 EBC5,0 %
0,42 kgMarshmallow HariboOnbekend0 EBC10,0 %

Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
Amylaserust68,0 °C1 min.60 min.4,5 l/kg
78,0 °C10 min.5 min.4,5 l/kg

Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
14,7 gMagnumbellen8,1%60 min.18,7 IBU
12,2 gCentennialbellen3,3%60 min.6,3 IBU

Overige ingrediënten
HoeveelheidNaamTypeGebruik
300,00 gCacao nibssmaakstofkoken
2,00 gVanillestokjespecerijkoken
300,00 gCacao nibssmaakstofnagisting/lagering
2,00 gVanillestokjespecerijnagisting/lagering

Gist
HoeveelheidNaamType
11,0 gSafale American (US-05)bovengist

Vergisten op 21gr.  in de klimaatkast


Tips of op- en aanmerkingen zijn welkom!

Jacques

Citaat van: FrankOD op 03-04-2018  21:37 uIk kon op het forum weinig vinden qua marshmallows, dus een en ander vrij vertaald vanuit:
https://www.brewersfriend.com/homebrew/recipe/view/332563/marshmallow-stout

Niet zo heel vreemd. Hier in Nederland wordt veel minder marshmallows gegeten dan in de VS.

FrankOD

In hoofdzaak wordt de suiker in het recept vervangen voor de suikers in de Marshmallows, verrekenen met het gehalte dat op de verpakking staat.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.