Smaak = zuur en geen koolzuur

Gestart door t Vierkant, 18-03-2018 17:53 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

t Vierkant

Tripel bier: bij enkele flessen smaken we een zuur bier en het gevoel is een plat bier.
Hoe kunnen we dit voorkomen of hoe zou dit ontstaan kunnen zijn.
Het is zo dat we 95% goede smaak en koolzuurgas hebben, maar 5% niet.
Kroonkurken, reinigen van de fles...

Oscar

Citaat van: t Vierkant op 18-03-2018  17:53 uHet is zo dat we 95% goede smaak en koolzuurgas hebben, maar 5% niet.

Dan moet je nog voor 5% beter je best doen en schoonmaken... En controleren of het goed schoon is... ;)

BrouwMark

Eh, ja...

Enkele flessen slecht = enkele flessen niet schoon...  ::)

t Vierkant

Kan het ook te maken hebben met de keuze van de kroonkurk?
We hebben de linkse gebruikt.



Oscar

Citaat van: t Vierkant op 20-03-2018  00:25 uKan het ook te maken hebben met de keuze van de kroonkurk?
We hebben de linkse gebruikt.

 ;D ;D :lol: :lol: :lol: links = goed.... ^-^ :brouwen: :clownsmile:

EBC

Citaat van: t Vierkant op 20-03-2018  00:25 uKan het ook te maken hebben met de keuze van de kroonkurk?
We hebben de linkse gebruikt.



Ja. De rechtse is voor champagne. De inlaag is veel harder dan de geschuimde van de linkse. Ze is geschikt tot 8 bar.
Een eenvoudiger kroonkurkapparaat heeft niet voldoende kracht op deze kroonkurk goed aan te drukken en af te sluiten.
De rechtse kan je eigenlijk enkel met professionele apparatuur zetten, of met een Corona handapparaat.

Indien je de kroonkurk niet goed hebt gesloten, kan CO2 ontsnappen en verzuring optreden.
Links is voor bier en tot 4 bar.


Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.