Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com

Auteur Topic: 15-4-2018 Programma forumtreffen Brouwerij Noordt Rotterdam  (gelezen 185 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Online Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 29.639
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Zondag 15 april zien we elkaar tijdens het forumtreffen in Rotterdam.

De locatie van dit gebeuren is
Brouwerij Noordt
Zaagmolenkade 46
3035 KA Rotterdam

Je kunt al wandelend van het Centraal station naar de brouwerij.
Maar er is ook een goede tramverbinding van het station naar een tramhalte vlakbij. Tramlijn 7, platform D, richting Woudestein, halte Zaagmolenbrug. Handig voor als je wat mee te nemen hebt.


Het programma
13:30 uur Start forumtreffen
14:30 uur Presentaties meegebrachte handigheidjes brouwen
15:00 uur Uiterst tijdstip voor inleveren formulier wedstrijd
15:30 uur Grote uitruil zelfgebrouwen bieren
16:30 uur Prijsuitreiking van de forumwedstrijd
18:00 uur Einde forumtreffen

In het programma is geen vaste tijd opgenomen voor een kijkje in de brouwerij, maar dit hoort wel tot de mogelijkheden.

De hele middag kan er volop geproefd worden. Natuurlijk van de lekkere biertjes van brouwerij Noordt, maar ook van de vergelijkingsbieren die speciaal door leden van het forum voor het forumtreffen gebrouwen zijn. Hiervan is echter maar een beperkte hoeveelheid beschikbaar. Elk half uur zal een andere vergelijkingsbier te proeven zijn.
Verder is er hopthee van heel wat hopsoorten. Deze hopsoorten zijn beschikbaar gesteld door Van der Kooy Jubbenga. Deze leverancier heeft ook diverse hopsoorten in kleine verpakking van 10 g gesponsord voor de bezoekers van de het forumtreffen.
Ook kan gekauwd worden op allerlei moutsoorten die door Brouwstore ter beschikking gesteld worden. Op die manier kunnen hobbybrouwers voor hen onbekende moutsoorten leren kennen.
Zelf breng ik houtsnippers mee die al een tijdje op alcohol staan. Er kan hieraan geroken worden en er kan een heel klein beetje geproefd worden om een idee te krijgen van de smaken die deze snippers geven.
Er valt dus het een en ander te leren op het gebied van grondstoffen en smaak van bier.
Als je handigheidjes hebt die je wilt laten zien kan dat ook. Graag even melden in dit topic zodat we weten wat we mogen verwachten.

Tijdens de middag zijn helpende handen gewenst voor het inschenken van bieren en het in goede banen leiden van de proeverijen. Als iedereen een uurtje helpt is het voor ons allemaal gezellig en vliegt de middag voorbij.
Nadat we met zijn allen opruimen kan de stad Rotterdam ingegaan worden. Er zijn diverse biercafés die de moeite van het bezoeken waard zijn. Het proeflokaal van de Kaapse Brouwers sluit om 23:00 uur. Jammer dat het de volgende dag weer maandag is…

Tags: