Stort berekening, mis ik iets tov BrouwHulp?

Gestart door seed7, 19-02-2018 18:38 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

seed7

Was bezig in Postgresql om een recept in % naar een bom te 'exploderen', na vergelijk met BrouwHulp zie ik een verschil, maar zie niet waarom:

SG 20/20: 1.080 = 19,33 °P

massa 300 l koude wort  = 300 x 1.080 = 324 kg
19.3 °P = 324/100 * 19.3 = 62.53 kg suikers

Recept:
80% pils  (potentieel extract 81%)
20% brown (potentieel extract 77%)

Suikerverdeling naar mouten:
pils  80%: 50.026 kg suiker
brown 20%: 12.506 kg suiker

Moutgewicht o.b.v. potentieel extract
pils  extr. 81%: (50.026 * 100)/81 = 61.76
brown extr. 77%: (12.506 * 100)/77 = 16.24

Moutgewicht na eff. installatie 80% (OBY)
pils (61.76 * 100)/80 = 77.2
brown(16,24 * 100)/80 = 20.3

BrouwHulp: 80.74 kg, 20.18 kg


Ingo

tdp

Onderstaande berekeningen kloppen wel in ieder geval. Afrondingsverschillen in BrouwHulp wellicht?

Oscar

BrouwVisie :   80,61 kilo pilsmout en 20,15 kilo brownmalt     :brouwen:

Je maakt een denkfout. Bij deze moutstorting haal je meer dan 80% van de suikers uit je pilsmout en minder dan 20% uit je brownmalt...

seed7

Ook als ik niet de suikers verdeel maar op basis van mout stort krijg ik iets anders.

1 kg mout
800 g pils  @81% --> 648*0.8 = 518.4 suiker
200 g brown @77% --> 154*0.8 = 123.2 suiker
-----------------------------------
                               641.6 g suiker

62530/641.6 = 97.45 kg mout.
78.04 pils
19.51 brown

Ingo, lekker suf bezig...

seed7

Sufneus dus,
Vochtgehalte. Potentieel extract wordt gegeven bij 0%,

Ingo

tdp


Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.