Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Verloop van smaak  (gelezen 552 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Tschuurke

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 15
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Verloop van smaak
« Gepost op: 19-02-2018 15:54 u »
Hoi,

Wij als prille brouwers hebben een technische vraag, namelijk:
Na het koken van onze tripel, hebben we teruggekoeld naar 20 graden. Een week gegist op kamertemperatuur, overgeheveld en weer ruim een week op kamertemp laten staan, beide in plastic vat. Hierna gebotteld met suiker en een week op kamertemp en vervolgens 5 weken in de schuur met wisselende koude temperaturen weggezet. Het bier is geproefd, was mooi helder, had goed schuim en veel en gewenste smaak.
Echter 2 weken later was het bier troebel en erg bitter geworden, wie zou ons willen helpen...

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline jaapz

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 382
  • Land: nl
  • Brouwerij Vlugge Japie
Re: Verloop van smaak
« Reactie #1 Gepost op: 19-02-2018 16:41 u »
Meerdere flesjes die allemaal troebel en te bitter waren?

Offline Tschuurke

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 15
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Verloop van smaak
« Reactie #2 Gepost op: 19-02-2018 18:43 u »
Ja eigenlijk alles was nadien troebel en bitter

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 31.678
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: Verloop van smaak
« Reactie #3 Gepost op: 19-02-2018 21:09 u »
De troebelheid kan komen door het alsnog uitvlokken van eiwitten.
De toegenomen bitterheid kan komen door het verder uitgisten van het bier.

Tags: