Verloop van smaak

Gestart door Tschuurke, 19-02-2018 15:54 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Tschuurke

Hoi,

Wij als prille brouwers hebben een technische vraag, namelijk:
Na het koken van onze tripel, hebben we teruggekoeld naar 20 graden. Een week gegist op kamertemperatuur, overgeheveld en weer ruim een week op kamertemp laten staan, beide in plastic vat. Hierna gebotteld met suiker en een week op kamertemp en vervolgens 5 weken in de schuur met wisselende koude temperaturen weggezet. Het bier is geproefd, was mooi helder, had goed schuim en veel en gewenste smaak.
Echter 2 weken later was het bier troebel en erg bitter geworden, wie zou ons willen helpen...

jaapz

Meerdere flesjes die allemaal troebel en te bitter waren?

Tschuurke

Ja eigenlijk alles was nadien troebel en bitter

Jacques

De troebelheid kan komen door het alsnog uitvlokken van eiwitten.
De toegenomen bitterheid kan komen door het verder uitgisten van het bier.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.