Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Zuurmout  (gelezen 1122 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Johnny Stardust

  • De Roerstok
  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 488
  • Land: nl
    • Kasteelbrouwerij Haverleij
Zuurmout
« Gepost op: 18-02-2018 19:01 u »
Ha brouwers,

Gisteren bracht de postbode me 2x 5 kilo zuurmout. Dit hadden er eigenlijk 2x 1 kilo moeten zijn. Nu kan ik 10 aliassen aanmaken en 10x pogen om de beste Gose te maken...

Hebben jullie andere suggesties om die karrevracht zuurmout van me in op te maken?

Grtz, Arne  :brouwen:

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline Rene Haring

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 176
  • Land: nl
  • Lid Maasland Thuisbrouwers Genootschap
Re: Zuurmout
« Reactie #1 Gepost op: 18-02-2018 20:01 u »
Ha brouwers,

Gisteren bracht de postbode me 2x 5 kilo zuurmout. Dit hadden er eigenlijk 2x 1 kilo moeten zijn. Nu kan ik 10 aliassen aanmaken en 10x pogen om de beste Gose te maken...

Hebben jullie andere suggesties om die karrevracht zuurmout van me in op te maken?

Grtz, Arne  :brouwen:
Maischen en pH verhogen? Gebruik je het als pilsmout :-)



Offline EBC

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 7.590
  • Land: be
  • Beer blings us together.
    • Perron Bieren
Re: Zuurmout
« Reactie #2 Gepost op: 18-02-2018 20:29 u »
Simpel, gebruik 3-4 % in je blonde bieren als vervanging van pilsmout, en je hoeft geen pH correctie meer te doen.

Je werkt zonder toevoegingen, je hebt pH onder controle, je hoeft geen dure pH meter te kopen, het geeft je een goed gevoel  :biersmile:.

Reinheitsgebot rules.

Offline tdp

  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 2.414
  • Land: nl
  • de kroezeboom bierbrouwerij
    • Kroezeboom Bierbrouwerij
Re: Zuurmout
« Reactie #3 Gepost op: 18-02-2018 20:31 u »
Simpel, gebruik 3-4 % in je blonde bieren als vervanging van pilsmout, en je hoeft geen pH correctie meer te doen.

Je werkt zonder toevoegingen, je hebt pH onder controle, je hoeft geen dure pH meter te kopen, het geeft je een goed gevoel  :biersmile:.

Reinheitsgebot rules.

Alleen nog wat verzinnen voor siropen en suikers... ;)

Offline EBC

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 7.590
  • Land: be
  • Beer blings us together.
    • Perron Bieren
Re: Zuurmout
« Reactie #4 Gepost op: 18-02-2018 20:39 u »
Alleen nog wat verzinnen voor siropen en suikers... ;)

Soms doen we een knipoog en exporteren we maar niet naar Duitsland.
Duitse toeristen zijn overigens dol op Belgische Tripel met suiker.

Offline tdp

  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 2.414
  • Land: nl
  • de kroezeboom bierbrouwerij
    • Kroezeboom Bierbrouwerij
Re: Zuurmout
« Reactie #5 Gepost op: 18-02-2018 20:45 u »
Soms doen we een knipoog en exporteren we maar niet naar Duitsland.
Duitse toeristen zijn overigens dol op Belgische Tripel met suiker.

Geloof ik direct, keer wat anders dan een landbier of een weizen.

Offline Johnny Stardust

  • De Roerstok
  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 488
  • Land: nl
    • Kasteelbrouwerij Haverleij
Re: Zuurmout
« Reactie #6 Gepost op: 18-02-2018 21:51 u »
Bedankt!  :degroeten:

Alleen te gebruiken dus om zuurgraad te corrigeren om onder Rheinheitsgebot te kunnen werken?

Offline BrouwMout.nl

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 56
  • Land: nl
  • Voor al je bieringrediŽnten
    • BrouwMout.nl
Re: Zuurmout
« Reactie #7 Gepost op: 19-02-2018 10:12 u »
Je kunt ook 10-15% gebruiken in Witbier om een lekker zuurtje mee te geven.

Offline Haagse Wouter

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.184
  • Land: nl
  • Ooievaars zijn best wel mooi
Re: Zuurmout
« Reactie #8 Gepost op: 19-02-2018 10:45 u »
Misschien gebruiken om sneller zure stijlen bier te brouwen.

Maak is een biertje van rond de 5% met lekkerveel zuurmout. Gooi er frambozen bij.
BAM, sour kettle frambozen bier.

Offline BrauerSven

  • Eerste berichten geplaatst
  • *
  • Berichten: 3
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Zuurmout
« Reactie #9 Gepost op: 02-03-2018 16:21 u »
Weet iemand toevallig of de Brouwland zuurmout dezelfde is als de Weyermann? Mijn indruk was dat de Brouwland zuurder is.

Offline davyd

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 577
  • Land: 00
  • foei, foei
Re: Zuurmout
« Reactie #10 Gepost op: 02-03-2018 16:58 u »
Volgens mij heeft Brouwland geen andere zuurmout dan Weyermann.

Offline Oscar

  • Beheerder BrouwVisie
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 23.522
  • Land: nl
  • BrouwVisie, brewvision, brauVision...
    • De Bier Brouwer
Re: Zuurmout
« Reactie #11 Gepost op: 02-03-2018 20:20 u »
Reinheitsgebot rules.

Ja... En vervolgens bottelen met suiker. :nut:  Weg Reinheitsgebot... :P :-\

Tags: