Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com

Auteur Topic: Easybrew verstopte filterbodem  (gelezen 408 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Ricky

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 64
  • Land: nl
  • Smakelijke hobby
Easybrew verstopte filterbodem
« Gepost op: 12-02-2018 09:39 u »
Om toch even van gemaakte fouten te leren...

Ik heb gister een RIS gebrouwen (poging althans) maar mijn filter zat stamp vast door de havervlokken 8%.
Ik heb een zogenoemde gomrust van 20 minuten ingelast op 40 graden maar heb geen mouten verder erbij gedaan. Na 20 minuten naar 62 graden en de moutstort erin gedaan.

Is mijn fout nu dat ik tijdens de gomrust, mout moet mee maischen om de enzymen die in de mout zit?

Heb Jacques zijn onderzoek gelezen en heb namelijk het idee dat het daar aan zou liggen. Normaal met tarwevlokken en pilsener tegelijk gemaischt (lambiek) 67 graden geen problemen mee gekregen (35% vlokken) maar toen gebruikte ik ook geen easybrew of filterplaat.

Van het bier is helaas niet geworden maar wil voor volgende keren toch wel een hogere rendement hebben als 47%

Tags: