Easybrew verstopte filterbodem

Gestart door Ricky, 12-02-2018 09:39 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Ricky

Om toch even van gemaakte fouten te leren...

Ik heb gister een RIS gebrouwen (poging althans) maar mijn filter zat stamp vast door de havervlokken 8%.
Ik heb een zogenoemde gomrust van 20 minuten ingelast op 40 graden maar heb geen mouten verder erbij gedaan. Na 20 minuten naar 62 graden en de moutstort erin gedaan.

Is mijn fout nu dat ik tijdens de gomrust, mout moet mee maischen om de enzymen die in de mout zit?

Heb Jacques zijn onderzoek gelezen en heb namelijk het idee dat het daar aan zou liggen. Normaal met tarwevlokken en pilsener tegelijk gemaischt (lambiek) 67 graden geen problemen mee gekregen (35% vlokken) maar toen gebruikte ik ook geen easybrew of filterplaat.

Van het bier is helaas niet geworden maar wil voor volgende keren toch wel een hogere rendement hebben als 47%

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.