Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Recept van restanten mout en hop  (gelezen 510 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Kassie

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 82
  • Land: 00
  • eentje met de jas aan
Recept van restanten mout en hop
« Gepost op: 06-02-2018 09:43 u »

Hoi,
Vrijdag of zaterdag wil ik 15 liter bier maken van de restjes aan ingredienten. Gaat dit wat worden? Of maar gewoon niet doen? Heb ook nog pale, munich en carapils liggen.

Gerst:   #   Merk/Soort   Hoveelheid
   1   Pilsmout           1,75 kg
   2   Tarwemout   1,75 kg
   3   Maisvlokken   0,25 kg
   4   Havervlokken   0,25 kg
         
Hop/overig:   
        1   Bloemen Summit        2 g
   2   Bloemen Saaz           50 g
   3   Sinaasappelschil    3 stuks
   4   Korianderzaad           12 g
   
      
Waardes volgens recept         
IBU                  35,7
Start SG         1064
Eind SG         1017

Maischen         
Temp.   67'C      60 min.
Temp.   75'C      5 min.
      
Koken:      Totaal:   80 min
Hop   12 g           Summit   70 min
Hop   25 g     Saaz           10 min
Hop   15 g           Saaz            0 min (vlamuit)
Sinaasappelschil   3 stuks   10 min
Korianderzaad   12 g      10 min
         
Gist:      Safeale B-134   11,5 g
   

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline jaapz

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 379
  • Land: nl
  • Brouwerij Vlugge Japie
Re: Recept van restanten mout en hop
« Reactie #1 Gepost op: 06-02-2018 10:51 u »
Ziet er uit als een heel stevig witbier, ik zou er denk ik gewoon voor gaan.

Tags: