Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com

Auteur Topic: Red Special (soort lichte Chouffe..)  (gelezen 339 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline oneman

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 33
  • Land: nl
  • if bottle.empty; new(bottle); else drink(bottle);
Red Special (soort lichte Chouffe..)
« Gepost op: 05-02-2018 23:25 u »
Hi allen,

Na ongeveer vijf jaar niet brouwen, ben ik afgelopen weekend weer eens begonnen met een Weizenbock die nu lekker staat te gisten...  :brouwen:

Maar... nu wil ik een recept gaan brouwen dat ik vijf jaar geleden had bedacht maar nooit heb getest. Het is een losjes op Chouffe gebaseerd recept, maar dan lichter (ik kan geen zware bieren meer verdragen helaas :weetniet:)

Wat vinden jullie ervan? Ik twijfel zelf nogal over de hoeveelheid kruiden... Ook vraag ik mij af welke korrelgist een goede vervanger zou zijn voor de vrije dure Wyeast 3522-Belgian Ardennes...

Alvast dank voor jullie opmerkingen.

Export uit BeerAlchemy:

Recipe Overview
 
Wort Volume Before Boil: 11.50 l
Wort Volume After Boil: 10.00 l
Volume Transferred: 10.00 l
Water Added: 0.00 l
Volume At Pitching: 10.00 l
Final Batch Volume: 9.50 l
Expected Pre-Boil Gravity: 1.068 SG
Expected OG: 1.079 SG
Expected FG: 1.019 SG
Expected ABV: 8,0 %
Expected ABW: 6,2 %
Expected IBU (using Tinseth): 23,0
Expected Color: 12.3 SRM
Apparent Attenuation: 74,0 %
Mash Efficiency: 75,0 %
Boil Duration: 90,0 mins
Fermentation Temperature: 18 degC

Fermentables
Brewferm Pale Malt 7 EBC 3.150 kg (90,0 %) In Mash/Steeped
Brewferm Cara 120 EBC (Crystal) Malt 0.350 kg (10,0 %) In Mash/Steeped

Hops
Slovenian Styrian Goldings (4,5 % alpha) 20 g Loose Whole Hops used 60 Min From End
Czech Saaz (3,0 % alpha) 10 g Loose Whole Hops used 10 Min From End
Slovenian Styrian Goldings (4,5 % alpha) 10 g Loose Whole Hops used 10 Min From End

Other Ingredients
Coriander Seed 2 g used In Boil
Cumin Seed 2 g used In Boil
Caraway Seed 1 g used In Boil

Yeast: Wyeast 3522-Belgian Ardennes

Mash Schedule
Mash Type: Full Mash
Schedule Name:Stepped Infusion (62C/30-72C/30)
Step: Rest at 62 degC for 30 mins
Step: Raise by direct heating to 72 degC for 10 mins
Step: Rest at 72 degC for 30 mins
Step: Raise to and Mash out at 78 degC for 15 mins

Tags: