Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: 'Continu' koudhoppen  (gelezen 815 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline BrouwMark

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 809
  • Land: nl
  • Huisbrouwerij Bestenasse
'Continu' koudhoppen
« Gepost op: 29-01-2018 13:21 u »
Ik bedacht zojuist het volgende:

Zou het werken om bij koudhoppen het baaltje samengeperste hop zo in het vat te doen? Het zal één en ander aan zuurstof schelen ook, maar mijn gedachte was, dat de hop langzaam losweekt aan de buitenkant, en er zo steeds nieuwe hop van de binnenkant in aanraking komt met het bier en zo het hele smaakspectrum van de hop in het bier terecht komt.

Heeft hier iemand ervaring mee?
Weet iemand hoe lang het duurt voordat een baaltje hop uit elkaar weekt?

Mark.

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline Gerb

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 4.786
  • Land: nl
  • Elk bier een experiment
    • http://huisbrouwerij-het-ferment.blogspot.nl/
Re: 'Continu' koudhoppen
« Reactie #1 Gepost op: 29-01-2018 14:11 u »
Dat duurt geen week, maar eerder een paar uur. Continue is het dus niet.

Offline BrouwMark

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 809
  • Land: nl
  • Huisbrouwerij Bestenasse
Re: 'Continu' koudhoppen
« Reactie #2 Gepost op: 29-01-2018 15:05 u »
Is dat eigen ervaring?

Het was ook maar een gedachte. Het zuurstofvoordeel blijft natuurlijk wel...

Offline CeesM

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 763
  • Land: nl
  • Niet mouwen, lekker brouwen.
Re: 'Continu' koudhoppen
« Reactie #3 Gepost op: 29-01-2018 15:16 u »
Dat duurt geen week, maar eerder een paar uur. Continue is het dus niet.
Hoppellets zijn ook samengeperst hop. Het is een kwestie van minuten voor het uit mekaar is gevallen.

Offline BrouwMark

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 809
  • Land: nl
  • Huisbrouwerij Bestenasse
Re: 'Continu' koudhoppen
« Reactie #4 Gepost op: 29-01-2018 15:35 u »
Ik bedenk net dat dit natuurlijk hetzelfde werkt als een hopplug. Zuurstofvoordeel maar valt wel redelijk snel uiteen.

Offline Gerb

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 4.786
  • Land: nl
  • Elk bier een experiment
    • http://huisbrouwerij-het-ferment.blogspot.nl/
Re: 'Continu' koudhoppen
« Reactie #5 Gepost op: 29-01-2018 16:38 u »
Is dat eigen ervaring?

Het was ook maar een gedachte. Het zuurstofvoordeel blijft natuurlijk wel...
Als ik in een glazen fles koudhop, zie ik dat het zo snel gaat, dus ja. Dat zuurstofvoordeel heb je wellicht gelijk in.

Offline BrouwMark

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 809
  • Land: nl
  • Huisbrouwerij Bestenasse
Re: 'Continu' koudhoppen
« Reactie #6 Gepost op: 29-01-2018 17:44 u »
Okido! Dank voor het meedenken.

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 31.701
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: 'Continu' koudhoppen
« Reactie #7 Gepost op: 29-01-2018 22:45 u »
Als ik in een glazen fles koudhop, zie ik dat het zo snel gaat, dus ja. Dat zuurstofvoordeel heb je wellicht gelijk in.

Niet voor niets wordt tegenwoordig professioneel vooral pellets gebruikt voor het koudhoppen. Dat geeft minder oxidatie.

Tags: