Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Bier wordt troebel bij koelen  (gelezen 813 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Arjendv

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 66
  • Land: nl
Bier wordt troebel bij koelen
« Gepost op: 28-01-2018 20:51 u »
Het is me al eens vaker opgevallen: Als het bier op nagisting in de fles staat, dan is deze op een zeker moment helemaal helder.
Als ik het bier dan in de koelkast zet wordt deze weer troebel. Iemand van jullie die weet wat dat is?

Groet
Arjen

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline Martijn0172

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 756
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Bier wordt troebel bij koelen
« Reactie #1 Gepost op: 28-01-2018 21:01 u »
Het is me al eens vaker opgevallen: Als het bier op nagisting in de fles staat, dan is deze op een zeker moment helemaal helder.
Als ik het bier dan in de koelkast zet wordt deze weer troebel. Iemand van jullie die weet wat dat is?

Groet
Arjen

https://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php/topic,4579.msg44396.html#msg44396


Offline brouwerwaldonk

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 492
  • Land: be
  • Water pas lekker als het langs brouwerij isgeweest
Re: Bier wordt troebel bij koelen
« Reactie #3 Gepost op: 29-01-2018 07:09 u »
Die koude waas heeft te maken met bepaalde eiwitten. Vroeger had ik dat ook bij blonde bieren.
Ik heb eens ergens gelezen dat dit fenomeen vooral te wijten is aan te koud inmaischen. Sinds ik inmaisch op 60C. of  63C. heb ik dat nooit meer voorgehad. Doe er uw voordeel mee.

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 31.411
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: Bier wordt troebel bij koelen
« Reactie #4 Gepost op: 29-01-2018 21:09 u »
Die koude waas heeft te maken met bepaalde eiwitten. Vroeger had ik dat ook bij blonde bieren.
Ik heb eens ergens gelezen dat dit fenomeen vooral te wijten is aan te koud inmaischen. Sinds ik inmaisch op 60C. of  63C. heb ik dat nooit meer voorgehad. Doe er uw voordeel mee.

Opmerkelijk. Door in te maischen bij temperaturen tussen 35 en 45 kunnen enzymen de eiwitten afbreken die verantwoordelijk zijn voor de koude waas... Het gevolg kan een mindere schuimhoudbaarheid zijn en een lagere body.

Tags: