Weckketel als brouwketel

Gestart door FujinTux, 27-01-2018 16:32 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

FujinTux

We gebruiken een Praktina Nahrath "weckketel" als brouwketel. Hoe moet je deze invoeren als brouwinstallatie in BrouwHulp Eroica? Inhoud en hoogte spreken voor zich, maar het gewicht en het materiaal niet. Het gewicht is inclusief verwarmingselement. En de kuip is van email en die staat niet in de lijst. Iemand ervaring met zoiets?

Koen S

Citaat van: FujinTux op 27-01-2018  16:32 uWe gebruiken een Praktina Nahrath "weckketel" als brouwketel. Hoe moet je deze invoeren als brouwinstallatie in BrouwHulp Eroica? Inhoud en hoogte spreken voor zich, maar het gewicht en het materiaal niet. Het gewicht is inclusief verwarmingselement. En de kuip is van email en die staat niet in de lijst. Iemand ervaring met zoiets?
Wegen doe je inderdaad inclusief verwarmingselement, gewoon even de weckketel op een personenweegschaal zetten.
Voor materiaal kies je aluminium. Maakt niet zoveel uit. Keuze van materiaal heeft vooral te maken met het voorverwarmen van je maischkuip. In het tabblad "Maischen, water" klik je op "voorverwarmde maischkuip", dan gaat BrouwHulp er vanuit dat het water in de maischkuip wordt verwarmd waarna de mout wordt gestort.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.