Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.
Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com
0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.
Als je havervlokken in de supermarkt koopt en je gebruikt een grote hoeveelheid in de storting, dan kan je ze best wel vooraf verstijfselen.
Ik begrijp uw redenering niet waarom je dat eerst moet verstijfselen, als het zetmeel ook op 62° kan omgezet worden. Ik heb enkele jaren geleden een witbier gemaak met 36% havervlokken van de supermarkt, en 25% ongemoute tarwe gewoon bij de maisch, met een normaal rendement. Als je rijst wil toevoegen in de maisch dan moet die vooraf gekookt of verstijfselt worden omdat dat zetmeel pas verstijfselt boven 85°C. en dan zijn de moutenzymen al vernietigd.