Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com

Auteur Topic: Ons eerste dubbel recept tip gevraagd  (gelezen 3066 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline steppeke1986

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 13
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Ons eerste dubbel recept tip gevraagd
« Reactie #25 Gepost op: 29-03-2018 23:56 u »
Hie zijn de bieren er uit gekomen Stephan? Ben benieuwd naar de verschillen n.a.v. de 2 gisten!

Ben er helaas nog niet aan begonnen. Eerst moest er nog een ipa gebrouwen worden tussendoor. Volgende week zaterdag staat de dubbel op het programma. Dan heb ik weer beide gistings kasten tot mijn becshikking.

Ben zelf erg benieuwd naar wat de be-256 doet.

Heb enkel nog goed advies nodig over de 1 staps maisch.

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline Underdike

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 810
  • Land: nl
  • www.keut.beer
    • www.keut.beer
Re: Ons eerste dubbel recept tip gevraagd
« Reactie #26 Gepost op: 30-03-2018 01:40 u »
Ben er helaas nog niet aan begonnen. Eerst moest er nog een ipa gebrouwen worden tussendoor. Volgende week zaterdag staat de dubbel op het programma. Dan heb ik weer beide gistings kasten tot mijn becshikking.

Ben zelf erg benieuwd naar wat de be-256 doet.

Heb enkel nog goed advies nodig over de 1 staps maisch.
Een uur op 67 graden is een goede gemiddelde een-staps maisch ! (Iets warmer krijg je een wat zoeter bier, met iets koeler een wat droger bier... ik zou lekker veilig ertussen blijven zitten).
Zie onderstaande plaatje... met 67 graden zit je goed (pak je alfa en beta amalyse tegelijk mee).

Offline steppeke1986

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 13
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Ons eerste dubbel recept tip gevraagd
« Reactie #27 Gepost op: 13-04-2018 12:16 u »
Inmiddels zijn we begonnen aan deze dubbel







Offline steppeke1986

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 13
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Ons eerste dubbel recept tip gevraagd
« Reactie #28 Gepost op: 13-04-2018 14:54 u »
Brouwen is klaar, filteren inmiddels begonnen. Eind dichtheid van 1060. Waar we 1068 gepland hadden.


Stephan

Online Mark Green Anchor

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 203
  • Land: nl
  • Green Anchors Crew
Re: Ons eerste dubbel recept tip gevraagd
« Reactie #29 Gepost op: 14-04-2018 07:25 u »
Ik heb gisteren ook een dubbel gebrouwen met de Easybrew30.
Waarom heb je dat ding zo ingepakt? En wat zit er om die flessen?
Filteren? Gebruik je daar de EB voor? Met een bazookafilter of heb je een andere methode?

Ik heb zelf een filteremmer met filterheks. Van daaruit gewoon rechtstreeks de gistemmer in...

Offline steppeke1986

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 13
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Ons eerste dubbel recept tip gevraagd
« Reactie #30 Gepost op: 14-04-2018 10:07 u »
Ik heb gisteren ook een dubbel gebrouwen met de Easybrew30.
Waarom heb je dat ding zo ingepakt? En wat zit er om die flessen?
Filteren? Gebruik je daar de EB voor? Met een bazookafilter of heb je een andere methode?

Ik heb zelf een filteremmer met filterheks. Van daaruit gewoon rechtstreeks de gistemmer in...

We hebben hem geïsoleerd geZien wij ook hartje winter buiten staan te brouwen. Alles gaat dat stukken makkelijker vinden wij.

Wij filteren alleen met het bazooka filter, werkt perfect. Nog nooit verstopt geraakt. Wij nemen we zeer royaal de tijd anders slipt hij dicht.
Om de flessen zit een stukje aluminium folie zodat er nog kwa viezigheid in kan komen tot dat het waterslot erop gaat

Groet,
Stephan

Offline steppeke1986

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 13
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Ons eerste dubbel recept tip gevraagd
« Reactie #31 Gepost op: 14-04-2018 18:49 u »
Inmiddels is er volop actie in beide gistingsflessen.
Waterslot van de s33 is tot nu toe het meeste actief.

Alles staat uiteraard in een gist kast.
Voorlopig houden we even de 19 graden aan, of gaan we hiermee de fout in?



Ben toch wel erg benieuwd of het een drinkbaar goedje gaat worden.

Groet,
Stephan.


Offline Neetje

  • Maasland thuisbrouwers genootschap
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 920
  • Land: nl
  • De elektrische brouwer
Re: Ons eerste dubbel recept tip gevraagd
« Reactie #32 Gepost op: 14-04-2018 20:37 u »
Persoonlijk vind ik de S33 gist het lekkerst op lage temp vergist. Dus ik zou zeggen prima.

Offline Underdike

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 810
  • Land: nl
  • www.keut.beer
    • www.keut.beer
Re: Ons eerste dubbel recept tip gevraagd
« Reactie #33 Gepost op: 14-04-2018 23:43 u »
Persoonlijk vind ik de S33 gist het lekkerst op lage temp vergist. Dus ik zou zeggen prima.
Laag beginnen (onderste temp op het zakje vermeld als “ideale temp-range”, en dan na een paar dagen laten opkomen.

Offline steppeke1986

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 13
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Ons eerste dubbel recept tip gevraagd
« Reactie #34 Gepost op: Gisteren om 11:28 »
Inmiddels is het bier overgeheld naar mandflessen.
Opzich tot nu toe wel wat verschillen tussen de twee gist soorten.

Beide onder exact de zelfde omstandigheden staan te gisten;

De be256 is wat helderder als de s33
De be256 heeft koolzuur bij overhevelen. Waar de s33 dat niet heeft.
De be256 smaakt en ruikt duidelijk naar zwavel, echter meer in de neus als in de mond.

De s33 lijkt wat frisser te zijn en heeft niks qua zwafel. (Beetje acetaldehyde smaakje)

Sg tot nu toe;
Be256 zit op 1018 waar we 1012 verwachten volgens BrouwHulp.
S33 zit op 1025, waar we 1018 verwachten volgens brouhulp.

Tot nu toe zijn we tevreden, smaken allemaal acceptabel tot nu toe.

Temperatuur zullen we de komende dagen laten oplopen tot 21 graden.


Online Mark Green Anchor

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 203
  • Land: nl
  • Green Anchors Crew
Re: Ons eerste dubbel recept tip gevraagd
« Reactie #35 Gepost op: Gisteren om 15:12 »
Sg tot nu toe;
Be256 zit op 2018 waar we 2012 verwachten volgens BrouwHulp.
:nut:

Leuk verslag tot nu toe.
Wel benieuwd hoe dit dan eindigt en of je veel merkt van smaakverschil.

Tags: