Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com

Auteur Topic: Even voostellen: Sander  (gelezen 427 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Sander_V

  • Eerste berichten geplaatst
  • *
  • Berichten: 2
  • Land: 00
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Even voostellen: Sander
« Gepost op: 17-01-2018 15:40 u »
Goedemiddag,

Ik ben Sander en woon in Nijmegen. Op dit moment ben ik al meer dan twee jaar aan het brouwen met vrienden. Het is eigenlijk allemaal begonnen toen ik klaar was met studeren en ik zelf bier wilde gaan brouwen. Toen heb ik mijn eerste set gekocht (blikbrouwen). Dit heb ik uiteindelijk twee maal gedaan.

Hierna ben ik gaan samenwerken met twee vrienden/collega’s en zijn we begonnen met het echte werk  :D. Nu zijn we dus al meer dan twee jaar aan het brouwen en zijn we naar mijn mening lekker bezig.

Met onze club hebben we al een lekker biertje (Sterke blonde) die we vaker brouwen. Daarnaast zijn we nog op zoek naar bijzondere bieren (vooral veel proeven). We hebben net een lente bock in het gistvat waar we veel te veel gele basterdsuiker bij hebben gedaan.. (het is een experiment)

We zijn laatst ook verhuist van een schuurtje midden in de stad naar een boerderij waar we meer ruimte hebben. Op dit moment hebben we twee ketels waar we mee brouwen. Dit gaat aardig maar we zijn nu bezig met het opzetten van een HERMS systeem. Om toch een biertje goed te kunnen reproduceren.

Ik hoop op dit forum nog meer kennis op te doen en vooral te kunnen sparren over smaak enz.

Groeten,
Sander

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 30.110
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: Even voostellen: Sander
« Reactie #1 Gepost op: 17-01-2018 23:22 u »
Welkom Sander.

De reproduceerbaarheid van je bier zit hem veel meer in het goed controleren van de vergisting dan in een HERMS.
Investeer vooral in temperatuurgecontroleerde vergisting, dat kost niet zo veel als een HERMS.

Offline Sander_V

  • Eerste berichten geplaatst
  • *
  • Berichten: 2
  • Land: 00
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Even voostellen: Sander
« Reactie #2 Gepost op: 19-01-2018 11:38 u »
Welkom Sander.

De reproduceerbaarheid van je bier zit hem veel meer in het goed controleren van de vergisting dan in een HERMS.
Investeer vooral in temperatuurgecontroleerde vergisting, dat kost niet zo veel als een HERMS.

In ieder geval dank voor de tip :)

Op dit moment hebben we al een kleine koelkast. De temperatuur kunnen we controleren dmv t-control. Het controleren van de vergistingstemperatuur lukt dus al.
Ons volgende leerdoel is het maken van starters en opslaan van gist.

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 30.110
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: Even voostellen: Sander
« Reactie #3 Gepost op: 19-01-2018 17:39 u »
Het maken van starter is veel makkelijker dan vaak gedacht wordt.

Een grote hoeveelheid gist kun je beter niet bewaren. Door het bewaren gaat de kwaliteit snel achteruit. Beter is het kleine beetjes te bewaren in een koelkast of vriezer (in dat geval dien je glycol toe te voegen). Vervolgens dat beetje gist vermenigvuldigen en in conditie houden.

Tags: