Wellicht toelichten Serge?
Ben wel benieuwd naar de achtergrond van dit recept.
(Klinkt wel goed
).
Ik denk trouwens dat je Markus Herrmann bedoeld?
Na wat opzoek werk en de eind SG zelf gemeten
De EBC waarde komt uit de Verbruikersunietest - Aankoop CVBA
De IBU waarde moutstort en gebruikte hoppen komen uit onderstaande informatie
Het recept Van Candy Syrup
http://www.candisyrup.com/uploads/6/0/3/5/6035776/tripel_karmeliet_-_004a.pdf En van het bijgevoegde document over de karmeliet.
Het mout pakket van Northern Brewer
https://www.northernbrewer.com/documentation/beerkits/PM-CarmeliteTripel.pdfEn op het forum van MRbeer
http://www.mrbeerfans.com/6.5lb 2-Row Pils (Bel)
1.5lb Flaked Barley
1.5lb Malted Oats
1.50lb Flaked Oats
1.00lb What Malt (Bel)
1.00lb Flaked Wheat
1.50lb Table Sugar (Sucrose)
1oz Styrian 60m
1oz Saaz 15m
1/2 TSP Coriander, 1/2 TSP Sweet Orange Peel, 1/2 TSP Grains of Paradise. And 1 tps of irish moss; 15m
white Labs WLP570 Belgian Golden Ale
and a huge handfull of rice hulls
Allen geven de 6 granen (die er eigenlijk maar 3 zijn) aan en ook geven ze allen bijna de zelfde hopen aan. (eentje de liberty hop ipv de Saaz)
Dus daar zijn we mee vertrokken.
We hebben dit met 3 gebrouwen en elk een beetje wat anders gedaan, (eentje had een recept zonder paradijszaad, gewoon gemaischt, met toevoeging van glucose ipv gewone suiker, de Markus Herrmann methode,...)
De drie brouwsels vergeleken met een echte Karmeliet en het recept aangepast zoals ik het gepost had.
Na de eerste brouwsels was het duidelijk dat we een tekort aan kruiden hadden gebruikt, maar het paradijszaad was wel duidelijk een van de sleutels om de smaak te evenaren. En het brouwsel dat gebrouwen was met de Markus Herrmann maisch methode was ook duidelijk esteriger zoals een Karmeliet.
Na deze eerste brouw sessie de hoeveelheid toegevoegde sinaas en koriander opgetrokken van 1.5 g/l naar 2.5 g/l. En nu komen we toch ergens in de buurt.
Zijn we er ??, we komen redelijk kort in de buurt,
maar het is " work in progress"Nota:
Op het etiket van een karmeliet staat ondertussen echter 3 granen bier, en bij de ingrediënten staat gerstemout, haver, tarwe en tarwe mout (4 stuks)
