Temperatuur van gisting

Gestart door Rabbit1971, 14-01-2018 19:39 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Rabbit1971

Hallo,

Ik heb vandaag Belgisch dubbel gebrouwen. Volgens het recept is de vergisting op 22 graden. Nu brouw ik niet zo lang maar tot op heden zet ik voor vergisting alles weg rond de 18 graden. Is die 22 graden niet een tikkie te warm? (Nog warmer dan mijn huiskamer)

mvg
jeroen

Jacques

Om welke gist gaat het?

Rabbit1971

Ha Jacques,

Het gaat om SaAle be-256

Jacques

Citaat van: Rabbit1971 op 14-01-2018  20:19 uHet gaat om SaAle be-256

Dit is wat Fermentis schrijft: 12 - 25°C, ideally 15 - 20°C
http://www.fermentis.com/wp-content/uploads/2015/12/Safbrew-BE-256-en.pdf

22 ºC kan, maar is volgens Fermentis niet ideaal.
Ik zou ook lager gaan zitten om wat minder esters te krijgen.

Rabbit1971

Top. Dan zet ik hem op mijn bekende plek. Donker en 18 graden. Dank je Jacques.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.