Al veel koolzuur aanwezig

Gestart door vered, 10-01-2018 09:48 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

vered

Beste,

Een vraagje


Vandaag zou ik mijn pils willen bottelen.
Ik heb een beetje afgetapt voor nog een laatste meting te doen nu zie ik wel dat er toch al veel koolzuur aanwezig is.
Zou ik dan nog suiker toevoegen voor het bottelen?

Alvast bedankt

Haagse Wouter

Als jij het genoeg vindt, dan is het genoeg.
Maar ik zou altijd een beetje toevoegen voor het bottelen. En heb zelf nog niet gehad dat ik het idee had dat het volledig gecarboniseerd was.

hobbybob


BrouwMark

De hergisting is niet alleen om koolzuur te vormen, maar belangrijker nog, om de laatste zuurstof in de kopruimte van het flesje te laten verdwijnen (de gist gebruikt het voor vermenigvuldigen). Wil je je bier zoals het nu is bottelen, dan zul je maatregelen moeten nemen om zuurstof in de fles te voorkomen, anders gaat je bier geheid oxideren. Zonde van je werk...

Mark.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.