Kenners,
Goed geholpen door rajd via pm meer input is ZEER welkom.
Ik wil mijn cider gaan vergisten met Windsor en als ik het goed heb vergist die ongeveer 70 procent.
Het sap heeft een SG van 1050 als ik van 70% vergisting uit ga zal ik op een SG 1015 uitkomen
1015 zit er dan nog 38.8 gram suiker per liter? Dat heb ik uit een wijn schema. (Geen idee of dit klopt)

Als de windsor niks meer doet zal ik dus bottelgist moeten toevoegen om koolzuur te krijgen maar de vraag hoeveel?

Heb cbc1 gekocht en op het pakje staat 0,1 gram per liter maar hoeveel koolzuur krijg je dan en als ik meer koolzuur wil kan ik dan meer bottelgist toevoegen?
Bij mij vorige cider heb ik US 05 gebruikt en toen de SG 1002 was 15 gram suiker gebruikt en goed wat koolzuur verkregen. (champagne flessen)
Ben een beetje huiverig omdat je mij vertelde niet te veel te gebruiken.
Kan ook nog meer suiker toevoegen in het begin om een nog hoger eind SG te krijgen.
Heeft een hoger eind SG nog invloed op het toe te voegen bottelgist?

Super BEDANKT