Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Voorjaarsbock  (gelezen 607 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Edolem

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 639
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Voorjaarsbock
« Gepost op: 03-01-2018 14:50 u »
Ik wil een voorjaarsbock brouwen. Ik denk dat ik wat pilsmout eruit gooi en vervang door 3% of zo suiker. Moet lekker volle lichte voorjaarsbock worden voor pasen. SHOOT!

BrouwHulp Recept uitdraai


Basis
OmschrijvingWaarde
Kenmerk13
Naam receptVoorjaarsbok
Brouwdatum24-01-2015
BierstijlMeibock en Blonde bock
Volume21,0
Begin SG1,070 SG
Eind SG1,020 SG
Schijnbare vergistingsgraad71,4%
Alcoholgehalte6,5 vol.%
Berekende kleur (Morey)17 EBC
Berekende bitterheid (Rager)36 IBU
Brouwzaalrendement75,0 %
Kooktijd60 min.


Water en brouwzouten
HoeveelheidIngrediënt
23,53 lWater uit Zutphen
29,94 lSpoelwater


Waterprofiel behandeld water
CaMgNaHCO3ClSO4
66 mg/l12 mg/l66 mg/l215 mg/l94 mg/l41 mg/l


Vergistbare ingrediënten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
3,68 kgVienna moutWeyermann7 EBC43,9 %
1,84 kgMünchenermoutDingemans15 EBC21,9 %
1,84 kgLichte tarwemoutDingemans3 EBC21,9 %
1,03 kgPilsmoutDingemans3 EBC12,3 %
0,00 kgKristalsuikerSupermarkt0 EBC0,0 %


Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
Beta-amylaserust62,0 °C1 min.10 min.2,8 l/kg
Alfa-amylaserust72,0 °C15 min.60 min.2,8 l/kg
Uitmaischen78,0 °C10 min.5 min.2,8 l/kg


Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
25,0 gPerlepellets8,0%60 min.26,4 IBU
12,5 gPerlepellets8,0%30 min.6,7 IBU
31,3 gSaazbellen3,8%10 min.2,8 IBU


Gist
HoeveelheidNaamType
50,0 gSafLager German Lager (S-189)ondergist


Vergisting
KenmerkWaarde
Starttemp. vergisting12,0 °C
Max. temp. hoofdvergisting0,0 °C
Eind temp. hoofdvergisting0,0 °C
Eind SG hoofdvergisting1,025 SG
Schijnbare vergistingsgraad64,3%
Start nagisting31-01-2015
Temp. nagisting12,0 °C
Start lagering09-02-2015
Temp. lagering0,0 °C



Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline Christiaan S

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 432
  • Land: nl
  • Goed bier is een uitdaging
Re: Voorjaarsbock
« Reactie #1 Gepost op: 03-01-2018 18:45 u »
Ik zou zeggen gewoon doen. Het recept ziet er wat mij betreft prima uit.

Online Richard3

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 59
  • Land: nl
Re: Voorjaarsbock
« Reactie #2 Gepost op: 03-01-2018 19:23 u »
29 liter spoelwater, is dat juist?

Offline Edolem

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 639
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Voorjaarsbock
« Reactie #3 Gepost op: 04-01-2018 17:18 u »
Tsja nee, denk foutje in software.
Voor doordrinkbaarheid een paar % suiker toevoegen denk ik.
Perle misschien ook later als aromahop inzetten samen of zelfs zonder Saaz

Tags: