Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com

Auteur Topic: Suikervolume berekening in BrouwHulp  (gelezen 418 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline beershine

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 21
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Suikervolume berekening in BrouwHulp
« Gepost op: 29-12-2017 12:22 u »
Als ik in BrouwHulp(Eroica) suiker toevoeg in de kookfase, dan zie ik geen verschil in 'DoelVolume in kookketel' ontstaan.
Op zich geen probleem want dan bepaal je net voor de suikergift het volume.
In deze laatste 10 minuten zal er toch maar weinig verdampen gezien de temperatuur toch instort.

Vraag1: Hebben anderen dezelfde ervaring met de tool?

Vraag2: Wat is het resulterend volume van 0.625kg suiker in 1 l water @20C ? (in oplossing)?
        (Doordat de suiker-atomen tussen de lege ruimten van de H2O atomen gaan zitten,
         zal het volume lager uitvallen, maar hoeveel?  (SG suiker = 1.6 kg/l)
         Het is niet mijn vakgebied, maar kan iemand daar een vuistregel/vergelijking voor geven?

Graag jullie reactie

Tags: