Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com

Auteur Topic: Wanneer hop verwijderen?  (gelezen 264 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Artemis

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 15
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Wanneer hop verwijderen?
« Gepost op: 28-12-2017 19:33 u »
Ik gebruik sinds het begin al een hopspider die ik verwijder voor ik de dompelkoeler erin hang. Net na de kook dus. Wat zou het effect zijn als ik de hopbellen los in het wort mee kook en hem d.m.v. een filter scheidt tijdens het overhevelen.

Wat doet dat met de bitterheid en het aroma? En kan je hier in BrouwHulp mee rekenen?

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline beermenke

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 713
  • Land: nl
  • Brouwerij De Sjravelaer
Re: Wanneer hop verwijderen?
« Reactie #1 Gepost op: 28-12-2017 19:47 u »
Soms brouw ik met een kennis samen en hebben t zelfde recept. Ik brouw 1 pans rims en gebruik hopspider. Kennis traditioneel roeren en hevel en hop gaat los in de ketel. Los geeft meer bitterheid
Precies t zelfde recept en tijden.
Sinds kort maischen we in 1 grote ketel en splitsen tijdens spoelen. Dit bevalt ook prima en zijn van plan om in de toekomst dit vaker te doen.

Tags: