Bij mijn laatste brouwsel van 23 liter de WLP530 gebruikt. Zo vanuit het zakje de gistemmer in, op 22 ºC. Na een paar uurtjes begon de vergisting. Na een week is ie mooi uitvergist. Begin SG 1078, nu 1015. Zonder een giststarter te hebben gemaakt.
Bij mij gaat het helaas heel anders.
Voor de zekerheid de batch opgesplitst. 10 liter met sg van 1.078 in gistvat met de white labs 530 en de rest van het brouwsel met korrelgist nog op voorraad in een ander vat.
Korrelgist is al heftig aan het gisten nu.
White labs gist doet NIKS. Geen schuim, geen activiteit.. Nu 19 uur geleden .. vrees het ergste. Het vat staat op 21 graden.
Gemeten aan de buitenkant van het vat met een spons er tegen aan.
Nog ingrijpen? Of domweg afwachten.
Lees op meer plekken dat de white labs traag op gang komen.
Wat betreft de houdbaarheid van de gist.
Geproduceerd in oktober dit jaar.
Houdbaar tot april 2019 ... rechtstreeks van koelkast van der Kooij Jubbega naar huis... Iit de koelkast gehouden en 6 a 8 uur laten bij het wort gedaan.