Hallo Beermenke,
Het lijkt me heerlijk om eens te proberen te mouten en daarmee enkele biertjes te brouwen. Wellicht kan ik nog wat rookmout maken. Hoe de vrouw er over denkt, ga ik maar niet vragen... Ik kan haar hoofdschudden nu al zien. 
Dus, ja, ik wil wel eens van Heerlen naar Remunj rijden voor een partij gerst en de aansluitende lol.
groetjes,
Nick
Zeker leuk om eens te proberen. Mijn ervaring (na een keer of 10 te hebben gemout) is dat het essentiële stukje de groei is na dag 3 want dan komt er veel warmte vrij. De truc is om daar de temperatuur onder de 16 graden te houden dus thermometer in de hoop steken is wel nodig en dat kun je regelen met afvoer van koolzuur via ventilatie (bevordert groei en oplopen temperatuur) vochtig houden met plantenspuit (worteltjes mogen niet uitdrogen) en omgevingstemperatuur (een graad of 10 meen ik te herinneren)
Ook elke dag 2 x omwoelen andere krijg je een grote kluwen in elkaar gegroeide worteltjes.
De gerst eerst weken 4 uur inkoud water, dan afgieten en 8 uur laten staan, dat 2 x herhalen tot je de wortelpunt ziet ontstaan. Na de 6e dag kun je gaan drogen dan mag de bladkiem tot 2/3 van de korrellengte gekomen zijn. (Bij te hoge temperatuur zit de kiem er al snel buiten)