Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Citra & Topaz Imperial IPA  (gelezen 4515 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Martijn0172

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.059
  • Land: nl
  • Brouwschuur de Vissenkom
Re: Citra & Topaz Imperial IPA
« Reactie #25 Gepost op: 23-12-2017 18:34 u »
Versie 1 vond ik tegenvallen, sowieso was deze erg ver door vergist 1,008, toen mangrove jack m44 gebruikt, en was er sprake van te overheersende diacetyl smaak. Ik verwacht van deze versie in ieder geval een lekker bier om zo nu en dan er eentje te pakken. In tegenstelling tot de vorige keer heb ik nu geen caramelmouten gebruikt met het doel de hop beter tot z'n recht te laten komen. Ik houd van volle hop smaken in mijn bier, vandaar de whirpool en koudhopgift

Het doel van deze brouwdag is de topaz hop leren kennen ik begrijp dat deze goed tot zijn recht komt in vooral high gravity bieren. En een keer dubbel maischen gezien ik een braumeister bezit.

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline Ansius

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 646
  • Land: nl
  • Het komt er niet uit!
Re: Citra & Topaz Imperial IPA
« Reactie #26 Gepost op: 23-12-2017 21:03 u »
Wat was de pH waarde bij de start van de vergisting?

Offline Martijn0172

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.059
  • Land: nl
  • Brouwschuur de Vissenkom
Re: Citra & Topaz Imperial IPA
« Reactie #27 Gepost op: 23-12-2017 21:24 u »
Ik heb alleen tijdens het maischen gecheckt, dat was toen 5,4 na het toevoegen van melkzuur

Offline Ansius

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 646
  • Land: nl
  • Het komt er niet uit!
Re: Citra & Topaz Imperial IPA
« Reactie #28 Gepost op: 24-12-2017 09:18 u »
Succes er mee vandaag.

Waar ik nieuwsgierig naar ben zijn de pH waarden begin en einde kook.
Hoe meet je je pH eigenlijk?

Offline Martijn0172

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.059
  • Land: nl
  • Brouwschuur de Vissenkom
Re: Citra & Topaz Imperial IPA
« Reactie #29 Gepost op: 24-12-2017 09:31 u »
Succes er mee vandaag.

Waar ik nieuwsgierig naar ben zijn de pH waarden begin en einde kook.
Hoe meet je je pH eigenlijk?

Dank je!

Met een pH strip. En dit is in mijn situatie eigenlijk enorm onhandig omdat ik afhankelijk bent van mijn vrouw of 9 jarige dochter om de kleur te bepalen, ik ben namelijk kleurenblind  :o Op het verlanglijstje staat dan ook een pH-meter en een refractometer

Offline Martijn0172

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.059
  • Land: nl
  • Brouwschuur de Vissenkom
Re: Citra & Topaz Imperial IPA
« Reactie #30 Gepost op: 24-12-2017 15:21 u »
Succes er mee vandaag.

Waar ik nieuwsgierig naar ben zijn de pH waarden begin en einde kook.
Hoe meet je je pH eigenlijk?

Begin kook was de pH 5,5, nu einde kook was deze 5.2. Beide gemeten bij 70c door middel van een papiertje. Ik heb toegevoegd aan de hand van de aanwijzingen van BrouwHulp. Het gaat het vat in met een 1,088, zo dadelijk met het toevoegen van suiker op 1,095.
Ik ben dus best tevreden :)

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 33.811
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: Citra & Topaz Imperial IPA
« Reactie #31 Gepost op: 24-12-2017 21:02 u »
De discussie over restalkaliteit is afgesplitst. Zie hier.

Tags: