Hobbybrouwen > Brouwproces

Samenvatting onderwerpen Brouwproces

<< < (2/2)

MO:
Lageren

Een ondergister lageren op fles of in vat
Moet lageren bij koude temperatuur?
Hoe lang kan er maximaal gelagerd worden?
Kan het lageren overgeslagen worden?

Hergisting/bottelen

Verse gist toevoegen tijdens bottelen
Verse gist toevoegen tijdens bottelen 2
Verse gist toevoegen tijdens bottelen 3
Hergisting komt niet snel op gang 1
Hergisting komt niet snel op gang 2
Hergisting komt niet snel op gang 3
Beste manier van bottelsuiker toevoegen 1
Beste manier van bottelsuiker toevoegen 2
Teveel koolzuur op fles 1
Teveel koolzuur op fles 2
Teveel koolzuur op fles 3
Veel te veel koolzuur op fles (explosies!)
Jongbier koelen voor bottelen
Veel vlokken in gebotteld bier 1
Veel vlokken in gebotteld bier 2
Koud bier schuimt slechter
Kan ik al gaan bottelen?
Bottelen met vast CO2 (helaas zonder resultaten)
Beginnersvragen over hergisten (temperatuur/suiker)
Filtreren voor bottelen
Berekening koolzuurgehalte in bier
Helder worden van bier na bottelen
Hoeveel suiker toevoegen bij een 5 L sodakeg
Hoe bottelen (uitgebreid)
Reinheitsgebot: hergisting met wort
Ontsnapt overdruk via een kroonkurk?

MO:
Definities

Fly sparging (spoelen)
Kaam
vergistingsgraad


EXPERIMENTEEL

Bier zonder mout
Geeft dunner inmaischen een efficienter brouwproces deel 1
Geeft dunner inmaischen een efficienter brouwproces deel 2
Bottelen in PET flessen
Brouwen met gistbolletjes
Vergisten onder druk: pils in een week
Hoploos bier brouwen (ook zonder kruiden)

High gravity brewing

Op welk moment verdunnen met water?
Heeft dit veel invloed op de smaak
Jongbier verdunnen tijdens de vergisting
Ervaringen

DESINFECTEREN/SCHOONMAKEN

Gebruik van de magnetron
Zeer uitgebreid onderwerp
Chemipro oxi
Ontsmetten met stoom
Uitgebreid (wat ouder) onderwerp
Nog een uitgebreide discussie
Desinfecteren beluchtingsset
Steriliseren van een beluchtingssysteem
Ontsmetten met jodium


BROUWEN MET MOUTEXTRACT/BLIKBROUWEN

Gistvat sluit niet goed af: veel voorkomend probleem bij beginners
Moutextract beginnersvraag
Beginnersvraag: doet de vergisting het?
Bottelen zonder te lageren, verstandig of niet?
Beginnersvragen over blikbrouwen
Beginnersvragen: vergistingstemperatuur
Diverse beginnersvragen
Beluchten voor vergisten
Blikbrouwen met een alternatieve (goede) gist
Brouwen met mout of met moutextract


DIVERSEN
Vind je het belangrijk om helder bier te brouwen
Helder bier met of zonder iers mos
Overbrengen van fles naar fles voor een keuring 1
Overbrengen van fles naar fles voor een keuring 2
De ene dag maischen, de andere dag hopkoken 1
De ene dag maischen, de andere dag hopkoken 2
Instabiel schuim
Zetmeelconversie bepalen met jodium
Brouwen op 2800 m hoogte
Vlokken tijdens de lagering
Verschil tussen bier van fles en bier van fust
Scharrelbier historisch bredaas bier
Bewust zuur bier maken
Zelf mouten
Heel veel beginnersvragen
Hoe maak ik een frisser/iets zuurder witbier
Minder liters bier dan verwacht 1
Koude wort neemt 4% minder volume in dan hete wort
Zeer uitgebreide discussie over oxideren
Fruitbieren: hoe verwijder je de most
Temperaturen om eikenhout te roosteren en effecten op de smaak

Navigatie

[0] Berichtenindex

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie