-----------------------------------------------------------------------
¦ BrouwVisie Receptrapport ¦
-----------------------------------------------------------------------
Basis------------------------------------------------------------------
Naam recept : The French Bulldog Pilsener
Brouwdatum : 10-12-2017
Biertype : Pilsener
Aantal liters : 20
Gewenst begin SG : 1062 (6,8 Vol% alc.)
Brouwzaalrendement : 75.0%
Algemeen---------------------------------------------------------------
Totaal benodigd brouwwater: 30.35 liter
Maischdikte : 2.73 l/kg
Maischwater : 0.00 liter
Spoelwater : 15.35 liter
Kooktijd : 90 minuten
Berekende kleur : 17 EBC (BrouwVisie)
Berekende bitterheid : 2206 EBU (Glenn Tinseth)
Mout storting----------------------------------------------------------
Pilsmout (WM) 72.7 % 4,000 kg 4 EBC
Tarwe munich 27.3 % 1,500 kg 15 EBC
Massa hop--------------------------------------------------------------
Hallertau 5.5 % 10 gr 90 Min. 1103 EBU
Hallertau Mittelfrü5.5 %h 10 gr 90 Min. 1103 EBU
Kruiden----------------------------------------------------------------
Citroenschillen 10 gr 15 Min.
Sinaasappelschillen 10 gr 15 Min.
Gist-------------------------------------------------------------------
Gistsoort : 1007 German Ale
Gist toegevoegd als : Giststarter
Volume : 0 ml
Beluchtingstijd : 0 uur
Temperatuur : 0°C
Maischschema-----------------------------------------------------------
Maischschema naam : 1 staps maischschema (1)
Stap 1 : 55°C 15 Min. 3.50 l/kg
Stap 2 : 65°C 30 Min. 3.50 l/kg
Stap 3 : 75°C 30 Min. 3.50 l/kg
Stap 4 : 78°C 15 Min. 2.73 l/kg